Pulska judašica Lara Kliba osvojila je zlato na juniorskom europskom kupu u talijanskom Lignanu. Na otvaranju europske sezone Lara je stigla do golemog uspjeha i već u prvom pokušaju ostvarila normu za nastup na juniorskom europskom i svjetskom prvenstvu.

Na turniru koji je okupio natjecatelje iz 36 zemalja, Lara je zlato osvojila u kategoriji do 70 kg, koja je okupila 35 natjecateljica. U prvome je kolu u teškoj borbi u produžetku sa tri kazne svladala Francuskinju Kailu Issoufi. Nakon toga ušla je u ritam natjecanja i u slijedeće tri borbe na strunjači provela ukupno 2 minute. Najprije je ipponom pobijedila Austijanku Anna-Lenu Schuchter. Zatim je zahvatom gušenja u parteru riješila otpor Ruskinje Daria Gizatuline, a potom još jednim bacanjem za ippon slavila protiv Nizozemke Silje Kok, kojoj se tako osvetila za prošlogodišnji poraz na europskom kupu u Berlinu. U polufinalu protivnica joj je bila Švicarka Gioia Vetterli. U prvoj minuti Lara je ostvarila prednost, što je njezinu protivnicu prisililo da preuzme rizik, a pulska je judašica to znala kasniti prekrasnim bacanjem „uchimata“ za ulazak u finale. U posljednjoj borbi suočila se s Britankom Kelly Petersen Pollard. U prvom dijelu borbe Lara je kontrabacanjem ostvarila prednost, te potom mirno iskontrolirala borbu i privela ju kraju za njen najveći uspjeh još od osvajanja europske kadetske bronce 2016. godine.

Muški dio pulske ekspedicije nije ostvario željeni plasman. Robert Klačar u kategoriji do 66 kg u prvom je kolu svladao Švicarca Davida Ernea, a u drugom je poražen od Mađara Daniela Detarija nakon što je u borbi kojom je dominirao i vodio na 2 kazne neoprezno pao na kontrabacanje šest sekundi prije kraja. Na isti način poražen je i Damian Sokolović. U prvom kolu protiv Nijemca Eliasa Prachta vodio je na dvije kazne i u produžetku pao uslijed jednog nerezonskog ulaska. Oba će morati put do europske i svjetske smotre tražiti u nastavku sezone.

Europsko prvenstvo održava se u rujnu u finskoj Vanti, a svjetsko u listopadu u marokanskom Marakešu.