- Ni mještani Fažane ni naša djeca ne zaslužuju ovakav tretman kakav imamo od naše Županije. Danas nam je drugi ili treći put izbio požar u osnovnoj školi za koju već godinama tražimo rekonstrukciju i dogradnju. 

Odgovornost je na osnivačima škole, županu Miletiću i resornoj pročelnici. Ukoliko se nešto dogodi bilo kojem djetetu ili djelatniku škole, oni su odgovorni, odgovorio je načelnik Fažane Radomir Korać na pitanje vijećnika Raula Marsetiča (IDS) o novom požaru i evakuaciji djece iz škole u ponedjeljak ujutro na večeras održanoj sjednici Općinskog vijeća.

Korać je iznova podsjetio kako je Općina sama financirala projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju škole te da već godinama čekaju Istarsku županiju koja je osnivač škole i zakonski je obvezna se brinuti o njoj da se pokrene. - Sve su bila prazna obećanja, ali uputit ćemo još jedan apel Županiji, vidjet ćemo, rekao je.

Gradi se prometnica s komunalnom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni  San Pellegrino

Vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o davanju suglasnosti za ulaganje u izgradnju prometnice sa komunalnom infrastrukturom za područje Poduzetničke zone San Pellegrino.

Suglasnost se daje u svrhu prijave na natječaj za provedbu intervencije 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

- Izgradnja prometnice sa komunalnom infrastrukturom za područje Poduzetničke zone San Pellegrino“ od posebnog je interesa za lokalno stanovništvo, navodi se u obrazloženju. Podsjetimo, važan je to i neophodan korak kako bi fažanska poduzetnička zona za koju postoji veliki interes profunkcionirala. 

Javni natječaj za dozvole na pomorskom dobru je poništen zbog premalih cijena jer ponuđači nisu poštivali ni minimalne cijene koje je država propisala tako da će se uskoro raspisati novi natječaj. (iPress)