Sinoć je u Umagu prva ekipa RK Poreča odigrala susret 18. kola Premijer lige, u kojem je poražena rezultatom 36:26.

Istarski derbi između porečkih i umaških rukometaša, sinoć nije imao nikakav značaj, jer su obje ekipe osigurale igranje u Ligi za prvaka.

Trener Dinko Đanković odlučio je odmoriti gotovo cijelu prvu postavu RK Poreča, tako da su utakmicu sa tribina gledali Matija RađakovićVedran MataijaTim ThossMarin Sakić i Mirko Petrov, a šansu su ( uz nekoliko prvotimaca) dobili mladi igrači koji inače nastupaju za drugu ekipu.

Prvih desetak minuta su Porečani bili u Egalu, ali kada je u 18. minuti semafor pokazivao 11:6, znalo se u kojem smjeru će utakmica ići, pa se na odmor otišlo rezultatom 16:12 u korist domaćina.

U prvom dijelu drugog poluvremena su Đankovićevi rukometaši došli na 2 gola zaostatka, ali to je bilo najbliže što su se približili Umagu, koji je dizao prednost do konačnih 36:26.

U zadnjem susretu Premijer lige Đanković je isprobao cijelu klupu, pa je tako u zadnjih desetak minuta igre najstariji porečki igrač bio 2000. godište, a na mjestu pivota je igrao Stefano Fatorić 2002. godište.

U redovima RK Poreča najprecizniji je bio Ivan Filipović sa 8 pogodaka, sljedio ga je Filip Perić sa 6, a debitanti u Premijer ligi Matej Brkić Stefano Fatorić zabili su svaki po dvije lopte u protivničku mrežu. Na golu je Marinko Ševo obranio 9/36 udaraca, od čega 2 sa linije sedam metara, a mladi Filip Popović je obranio 3/12.18. kolo Premijer Lige, dvorana Stella Maris, Umag

MRK Umag - RK Poreč 36:26(16:12)

MRK Umag: Milas (3+1), Buvinić, Krupić 3+1, Gavran, Maros, Horozović 5+1, Bošnjak 5, Smiljčić 1, Maršan 5, Severec 6, Milinković (5), Gorbunovs, Koler 1, Sinčić 6+2

RK Poreč: Popović (3), Muranović 1, Šuman, Medved 2, Štifanić, Pribetić 2, Perić 5+1, Ševo (7+2), 1 pogodak, Fatorić 2, Žagar 1, Filipović 8, Mišić, Brkić 2, Plovanić, Karić, Čipraka 1.