Na danas održanom 19. saboru HSLS-a izabrano je novo vodstvo stranke. Na mjestu predsjednika stranke Darinka Kosora zamijenit će Dario Hrebak dok je za jednog od potpredsjednika stranke izabran Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar.

- Hrvatskoj treba istinska liberalna stranka, a nas čeka puno posla na tom putu, istaknuo je ovom prilikom Jurman.

U utrku za predsjednika išla su dva kandidata - Hrebak i Žarko Katića, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske.

"Ono što sam na gradskoj razini u Bjelovaru radio protekle dvije i pol godine želim preslikati na državnu razinu. Zalagat ću se za digitalizaciju i malu, brzu i efikasnu upravu te transparentnost, kao i za manje poreza, manje birokracije i manje populizma, a više slobode i odgovorno", rekao je Hrebak Hini.

Za potpredsjednike stranke izabrani su Tonći Blažević, Split, Splitsko-dalmatinska županija, Sandro Jurman, Kanfanar, Istarska županija, dr. sc. Saša Poljanec-Borić, Grad Zagreb, Tomislav Stipić, Križevci, Koprivničko-križevačka županija. (iPress)