Judo klub Istarski borac osvojio je dva naslova prvaka i jedan viceprvaka na seniorskom prvenstvu Hrvatske u judu održanom u Splitu. Robert Klačar i Dominik Družeta uvjerljivo su obranili naslove prvaka, dok je Daniju Klačaru zlato pobjeglo za dlaku. Pulski je klub time postigao dobar uspjeh, unatoč izostanku Damiana Sokolovića i Lare Kliba, koji su natjecanje morali propustiti zbog ozljeda.

Robert Klačar pokazao je da je za klasu bolji od konkurencije u kategoriji do 66 kg. Svoje je borbe redom rješavao u svoju korist bez većih problema, kombinirajući bacanja i pobjede u parteru. Finalnu borbu protiv Roka Škomrlja (Kaštela) otvorio je bacanjem. Odmah u slijedećem napadu plasirao još jedno bacanje kojeg suci potom poništavaju, da bi zatim u trećem napadu završio posao za treći uzastopni seniorski naslov prvaka.

Dominik Družeta u Hrvatskoj je u kategoriji do 81 kg neporažen već niz godina, pa tako ni šesti seniorski naslov prvaka Hrvatske nije došao pod znak pitanja. Družeta dominira hrvatskim tatamijima od 2014., kada je osvojio svoj prvi seniorski naslov, a prvakom nije bio jedino 2018., kada je zbog ozljede bio prisiljen propustiti prvenstvo. U Splitu je već većih problema stigao do finala, u kojemu mu je protivnik bio Marin Vujić (Kaštela). Izuzetno defanzivnu borbu svog protivnika pulski je borac u svoju korist riješio tako da je kaznama natjerao svog protivnika na diskvalifikaciju.

Malo je nedostajalo da za treće pulsko zlato i savršen dan obitelji Klačar. Mladi Dani Klačar, koji je prije tjedan dana osvojio naslov kadetskog državnog prvaka, odradio je odličan turnir, te je, među ostalima, u polufinalu svladao i branitelja naslova Nikolu Vdovića (Zagreb). Finale je donijelo treći finalni okršaj između judaša Istarskog borca i Kaštela, a sekunda je nedostajala da bude 3:0 za Puljane. Klačar je u posljednjoj minuti borbe protiv Nikole Zorotovića ostvario bacanje za prednost, da  bi doslovno u posljednjoj sekundi borbe dozvolio protivniku da stigne do izjednačenja i odvede borbu u produžetak. Nakon toga pulski je borac „izgubio glavu“, ta je napravio jedan loš ulazak koji je protivnik kaznio kontrabacanjem.

Dva pulska borca, Marko Džin i Damjan Milošević, stigla su na korak do medalje i nastupe završila na petim mjestima. Džin je došao do polufinala kategorije do 81 kg u kojemu je poražen od Marina Vujića, da bi u borbi za broncu nakon čudne sudačke odluke izgubio od Olivera Makarovića (Zagreb). Milošević je stigao do polufinala u kategoriji do 100 kg, da bi potom doživio poraze od dva člana splitskog Studenta, prvo od Zlatka Kumrića, a potom i od Frane Vukičevića.