Redakcija iPressa i Backstage Consulting darovali su četvero čitatelja s po jednom ulaznicom za jazz koncert Mingus Big Banda, koji će se održati u utorak, 29. listopada, u Istarskom narodnom kazalištu, s početkom u 20 sati.

Na koncert idu:

     1. Larisa Ivančić, Lavanda 6 Fažana 52212

     2. Franka Strmotić Ivančić, Selo 75, Premantura

     3. Tatjana Bašić 52100 Pula, Rizzijeva 34

     4. Denis Blažević Gervaisova 42 52100 Pula

Sretni dobitnici svoje ulaznice mogu preuzeti na dan koncerta na blagajni INK-a. Lijepo se provedite!

Gramyjem nagrađeni Mingus Big Band koji će 29. listopada nastupiti u Istarskom narodnom kazalištu na Backstage Jazz Live festivalu, bio je proglašen najboljim jazz orkestrom.

Radi se o nekonvencionalnom big bandu koji nije poput ostalih tradicijonalnih bandova več je jedan od najboljih na jazz sceni, prvorazredna atrakcija i jedan od najkreativnijih jazz orkestara današnjeg jazza.

Njegovo je djelovanje zasnovano na puno više slobode i spontanosti, a to je moguće zahvaljujuči vrhunskim glazbenicima koji su članovi orkestra ali i glazbi Charlsa Mingusa jednog od najboljih glazbenika u povijesti jazza. Naime, Mingus je ostavio ogromno nalijeđe skladbi. Napisao je više od 300 djela koja nadahnjuju glazbenike na svirku u kojoj su zastupljeni svi elementi koji njegovu glazbu čine izvrsnom: spoj free jazza s elementima jazz tradicije (swing, blues, dixieland, gospel, latino, afro) promjenama tempa te unikatnim pristupom prižaju nemjerljiv glazbeni užitak.

Svi koncerti Backstage live Pula 2019. počinju u 20 sati, a ulaznice za 3. Backstage Live Pula potražite na prodajnim mjestima Eventima i eventim.hr te na blagajni Istarskog narodnog kazališta, Laginjina 5, Pula.

(iPress)