Karl Johann Bartl, Mehmed Krajinović, Mara Tokić, Jela Jozin, Marija Božić, Barbara Maurel,  Branislav  Đorđević, i Nadina Curanović, najbolji su ovogodišnji iznajmljivači koje je Turistička zajednica općine Medulin na prigodnom domjenku nagradila s po 1.500 kuna, prigodnom plaketom i skulpturicom šanpjera, zaštitnog znaka TZ-a Medulin.

Od ove smo godine uveli princip da nagrađujemo one koji su ostvarili najveći broj noćenja po našim mjestima. Privatni smještaj čini 30 posto ukupnih smještajnih kapaciteta na Medulin Rivieri. U privatnom je smještaju sveukupno 13 tisuća kreveta, te još četiri tisuće pomoćnih. Na području Turističke zajednice općine Medulin bit će ove godine ostvareno 2,8 milijuna noćenja, a već pripremamo narednu turističku sezonu, sve da bi gostiju na ovom području sljedeće sezone bilo više, kazao je pozdravljajući okupljene direktor medulinskog TZ-a Enco Crnobori.  I ovu je prigodu iskoristio da naglasi kako značajne rezultate ostvaruju oni koji u svoje smještajne kapacitete ulažu.

Nazočne je pozdravio i Goran Buić, medulinski načelnik i predsjednik TZ-a, naglasivši kako je suradnja Turističke zajednice općine Medulin i  Općine Medulin  znatno bolja nego nekad.

Vjerujem da će se naša suradnja odraziti i na vaš rad, poručio je Buić iznajmljivačima, ustvrdivši kako živimo u vrijeme visoke konkurencije i zato je potrebno podizati kvalitetu smještajnih jedinica. Želja je ljudi u općini i TZ-u, da se u budućnosti od turizma može živjeti cijele godine, kazao je Buić, čestitajući nagrađenima. Uvjeren je da Medulin kao turistička destinacija ne bi bio tako dobro pozicioniran na turističkoj karti da nema privatnih iznajmljivača i njihovog rada.

U razgovoru s iznajmljivačima čuli smo i zanimljive priče.

Austrijanac Karl Johann Bartl , najbolji iznajmljivač u Medulinu s ostvarenih  2.974 noćenja, ispričao je kako se u Medulin zaljubio još kao dijete, potom se u Medulin vratio sa svojom suprugom na bračno putovanje, a kad su se ostvarili uvjeti, izabrao je Medulin, iako može živjeti bilo gdje u svijetu.

Ovdje je najbolje, kazao je Karl Johann Bartl, i ustvrdio da su mu posljednji gosti otišli u studenom.

Marija Božić iz Pomera, ostvarila je 1.270 noćenja u četiri apartmana koje iznajmljuje, a kaže da turisti koji kod nje borave najviše vole more i prirodne ljepote medulinskog područja. Ona i njena obitelj trude se gostima pružiti što više, pa im budući se bave i uzgojem povrća nerijetko poklanjaju svoje proizvode. Njima je sezona počela u lipnju, a završila u  listopadu.

Mehmed Krainović kazao je kako je njima najvažnije da se gosti vraćaju, što je potvrda kvalitete njihovog rada. Krajinovići su u Banjolama ove godine ostvarili 2.134 noćenja.

Branislav Đorđević iz Vintijana ove godine bilježi  909 noćenja, a kaže kako k njima dolaze gosti iz cijeloga svijeta zahvaljujući i činjenici da brojni turisti stižu avionom. I njima se znatan broj gostiju vraća, a oni se pak trude da baš svaka sitnica bude, kako je rekao, kako treba.

Prigodne plakete i novčani poklon još su dobili Nadina Curanović s ostvarenih 491 noćenja u Valbonaši, Mara Tokić iz Premanture koja je prema podacima ostvarila  1.998 noćenja, Jela Jozin iz Pješčane Uvale s 1.569 noćenja i Barbara Maurel  iz Vinkurana s 1.112 noćenja, stoji u priopćenju.  

(iPress)