Pred nama je najveći brtoniški događaj, tj. proslava Svetoga Roka koja će, kao i svake godine, okupiti veliki broj glazbenika i posjetitelja, a neće nedostajati ni bogati popratni program.

U utorak 13. kolovoza započinje se u sportskom duhu uz teniski turnir San Rocco Cup 2019, te se nastavlja sljedećeg dana uz nogometni turnir – Memorijal „Aldo Paljuh“ nakon kojeg kreće večernja zabava na dva trga uz Alfa Time Band, Febra Band i Fun Box Band. Tog dana, 14. kolovoza ulice Brtonigle bit će ispunjene raznim štandovima na kojima će se moći uživati u raznolikoj enogastronomskoj ponudi. No, bit će i manjih štandova sa raznim rukotvorinama i lokalnim autohtonim proizvodima. Bogata ponuda bit će prisutna do posljednjeg dana manifestacije.

15. kolovoza u jutarnjim satima kreće rekreativna biciklijada „San Rocco Bike“ koja predviđa stazu dugu 30 kilometara. Biciklijada je otvorenog tipa, pa se njoj mogu priključiti svi zainteresirani uz uplatu simbolične kotizacije. Toga dana, nakon što opadnu velike ljetne vrućine, kreće Balinjerada Sv.Rok, uz desetine ručno izrađenih vozila, koji će se spuštati niz strmu brtonišku ulicu Marconi. Osim vlasnika vozila, nesvakidašnju vožnju moći će besplatno iskušati svi posjetitelji.

Usljediti će trka na prstenac na karićima, koja je uvedena pred par godina i koja se pokazala izuzetno zanimljivim dijelom zabavnog programa manifestacije.  U večernjim satima, Tu i Tamo Band zabavljati će prisutne na trgu Mazzini, dok će na trgu Sv.Zenona, na scenu stupiti legendarna Lidija Bačić Lile koja je najavila vrhunsku zabavu uz bogati repertoar starih i novih hitova, s kojima će oduševiti prisutne, dok za „doček“ jutra pobrinut će se DJ Šurki.

Glavni dan manifestacije, 16. kolovoz započinje uz Tradicionalnu procesiju koja završava u crkvi Sv.Zenona uz Svetu misu.

Po prvi put u Brtoniglu stižu „Mažoretkinje Vivi“, uz odličan nastup nakon kojega će uslijediti utrka s magarcima, dužine par stotina metara. Besplatno će se moći prijaviti bilo tko i ujedno osvojiti jednu od raznih nagrada u obliku poklon paketa.

Večer u Brtonigli započeti će uz nastup Goran Griff Band, koji će znati dići atmosferu do vrhunca i pripremiti prisutne na veliki spektakl u sklopu koncerta poznatog hrvatskog glazbenika Jole. Isti će zabavljati prisutne do velikoga vatrometa predviđenog ravno u ponoć. Uslijediti će DJ Šurki koji će odvesti posjetitelje događaja, duboko u noć. Time će se privesti kraju glavni dio manifestacije, dok će se dva dana nakon toga, održati još ekipno natjecanje na leteće mete, nedaleko od Brtonigle.

Kao i svake godine, organizatori manifestacije, TZO Brtonigle i Općina Brtonigla, uspjeli su uz pomoć sponzora, medijskih pokrovitelja i volontera pripremiti vrhunski događaj na kojemu se ulaz ne naplaćuje, poručili su iz Brtonigle.

(iPress)