Gosti Poreča ali i svi fanovi zdravog života, posebno trčanja, boravkom u Poreču moći će zadovoljavajući svoje 'potrebe' trčanja usputno upoznati i povijesne vrijednosti i druge zanimljive destinacije grada Eufrazija.

Na tiskovnoj konferenciji, direktor Turističke zajednice Poreč, nositelja projekta, Nenad Velenik, uz prisutnost gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića i predstavnika Plave Lagune Gorana Vrusa te predstavnika Valamara Tonija Hrvatina i direktorice marketinga tvrtke SightRun iz Zagreba, Sandre Bortek koja je osmislila i ponudila Poreču novinu u komunikaciji destinacije Poreča s gostima u kojoj borave, javnosti su predstavili novi projekt SightRun – audio rute trčanja u Poreču.

Gostima Poreča, fanovima trčanja, na raspolaganju je pet audio tura trčanja. Staze u dužini od 9 do 10 kilometara a započinju ispred Gradske vijećnice Poreča. Pojašnjenja o stazama trčanja čuju se na engleskom i hrvatskom jeziku i besplatne su za sve korisnike.  

Posebno nam je drago da se 'runner' destinacjama pridružio i Poreč, rekla je Sandra Bortek iz SightRun naglasivši da će takva primjena promocije destinacije rezultirati velikim učinkom. Startup scena u turističkim središtima može ponuditi još zanimljivih rješenja u promociji hrvatskih turističkih destinacja.

Poreč želi biti smart city a nove generacije turista vezane su za mobilne uređaje mogu koristiti informacije o našem gradu pa nam je drago da možemo imati i ovakvu ponudu informacija gostima, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Među brojnim gostima koji dolaze u Poreč su i sportaši, rekreativci ili profesionalci koji trče i koji će sigurno koristiti mogućnost ove aplikacije da upoznaju naš grad, rekao je gradonačelnik Peršurić naglasivši da će Grad i dalje svojim gostima nuditi smart city rješenja koja nove generacije putnika i gostiju trebaju.

Razvoj turizma ne možemo prepustit slučaju pa smo počeli s petogodišnjim razvojnim investicijama kako bi postali vodeća destinacija obiteljskog i aktivnog odmora, koja će osim sunca i mora gostima ponuditi i široki spektar sportsko rekreativnih aktivnosti, direktor TZG Nenad Velenik.

Goran Vrus, pomoćnik direktora za operacije i sport Plave lagune istaknuo je da su svjesni rasta popularnosti trčanja pa hotelijer već nekoliko godina organizira manifestacija trčanja.

Drago ni je da se među 'runner friendly' pridružio i Poreč, rekla je Sandra Botrek, direktorica marketinga SightRune, koji će doprinijeti razvoju destinacije.

(iPress)