Općina Medulin započinje sa pričom oslikavanja fasada na području općine Medulin, na način da se žele oslikati fasade spajanjem tradicionalnih i modernih segmenata.

Riječ je o pilot-projektu Općine Medulin, a prva fasada koja će se oslikati biti će fasada općinske zgrade Albaneža i jaslica u Pomeru. Oslikavanje fasade iznimna je atrakcija uz koju je organiziran i event za sve mještane, posjetitelje i turiste u ponedjeljak 15.07. s početkom u 19 sati ispred zgrade Albaneža.

Na fasadi zgrade oslikati će se stara pomerska fotografija, a o kojoj je točno fotografiji riječ ostati će tajna, stoga Općina Medulin poziva sve da se pridruže eventu oslikavanja prvog murala pomoću robota i zajedno otkriju o kojoj je staroj fotografiji riječ.

Fasadu će oslikavati tvrtka Robots for Humanity iz Estonije, koji uz pomoć moderne tehnologije (robota) oslikavaju fasade, dok je za ponudu hrane i pića zadužen Hook and Cook, a za dobru zabavu DJ.

Oslikavanje murala trajati će tijekom cijelog eventa, a da svim posjetiteljima bude zabavno pobrinuti će se naša voditeljica uz dozu lokalne kulture, smijeha i puno druženja.

Organizator događaja je Općina Medulin u suradnji s Mjesnim odborom Pomer i LAGURom Istarska batana.

Vidimo se u Pomeru!, poručuju iz Medulina.

(iPress)