Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i pomoćnica ministra poljoprivrede Renata Ojurović jučer su službeno pustili u promet obnovljene i uređene šumske i protupožarne puteve ukupne duljine 15 kilometara. Svečanost otvaranja, odnosno puštanje u promet puteva održano je na lokaciji „Santolina“uz državnu cestu D21 Vodnjan-Bale, gdje je otvoren put „ Stropa de Lion“ ukupne duljine 2 km, koji se sastoji od dvije dionice i koji navedenu lokaciju spaja sa naseljem Mednjan.

Uređenje puteva na području Vodnjana realizirano je u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske sredstvima OKFŠ-a - opće korisnih funkcija šuma u ukupnom iznosu od 360.000 kuna.

U sklopu ovog projekta obnovljeno je ukupno 6 šumskih i protupožarnih puteva na području Grada Vodnjan-Dignano te su, osim spomenutog puta „Stropa de Lion“ uređeni putevi „Guran-Majmajola“, „Lago de Matusi“, „Val de le Staje“ te put „Vizanel-Vrigolan“ na kojem će radovi na uređenju biti završeni kroz nekoliko dana.

- Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede - Upravi za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju na ovom značajnom projektu kojeg smo zajedno realizirali. Ovi će šumski i protupožarni putevi biti od velike koristi svima, i privatnim posjednicima šuma, i vatrogascima, i poljoprivrednicima, a veseli me što će se koristiti i za pješačenje te u turističke svrhe za razgledavanje našeg predivnog pejzaža i za cikloturizam. Za naredno razdoblje Grad Vodnjan je prijavio održavanje odnosno saniranje 20 kilometara novih puteva te se nadam da ćemo uspješno realizirati i budući projekt, te pristupiti otvaranju i ostalih šumskih i protupožarnih prometnica na području Grada Vodnjana, u svom je govoru naglasio Vitasović.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Renata Ojurović zahvalila je svima na realiziranom projektu i uloženom trudu. - Grad Vodnjan i Istarska županija primjer su odlične suradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti svjedočiti otvorenju i puštanju u promet novih puteva na ovom području, zaključila je Ojurović koja je zajedno sa svojim suradnicima Robertom Ojurovićem, načelnikom sektora za gospodarenje privatnim šumama, Tomislavom Meštrovićem, višim koordinatorom za šumsku infrastrukturu i projekte, Albinom Lampe, pročelnikom podružnice Ministarstva poljoprivrede RH u Istarskoj županiji sudjelovala na ovoj svečanosti, navodi se u priopćenju. (iPress)