Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 26 godišnjak, 23-godišnjak i 19-godišnjak počinili kazneno djelo teška krađa. Mladiće se sumnjiči da su 4. lipnja u prijepodnevnim satima, u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u Umagu, provalili u kuću i otuđili novčanik s dokumentima i novcem te nekoliko satova, čime su 86-godišnju vlasnicu oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici odmah su započeli trgati za počiniteljima te su ih istog dana u poslijepodnevnim satima pronašli na Istarskom ipsilonu. Budući da je 26-godišnjak kod sebe imao 3.7 grama marihuane, a 23-godišnjak tablete Normabel, izdani su im prekršajni nalozi radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je utvrđeno kako je 23-godišnjak upravljao automobilom prija stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije te će se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 5. lipnja u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

(iPress)