U Veneciji je u sklopu europskog projekta 'YOUINHERIT' organizirana prezentacija i promocija autohtonih poljoprivrednih proizvoda sa područja Vodnjanštine. Tom je prigodom delegacija Grada Vodnjana, predvođena zamjenicom gradonačelnika Dirianom Delcaro Hrelja mnogobrojnim okupljenim građanima i predstavnicima lokalnih medija predstavila autohtone poljoprivredne proizvode sa područja Vodnjanštine, prvenstveno svjetski poznata vodnjanska ekstra djevičanska maslinova ulja te autohtona vina sa naglaskom na vodnjansko desertno vino 'Vin de rosa'.

Prezentacija je održana na slikovitoj lokaciji 'Giardini della Biennale' gdje je mnoštvo okupljenih uzvanika moglo kušati vodnjanske autohtone proizvode te od stručnih osoba vodnjanske udruge 'Agroturist' saznati sve pojedinosti i informacije o navedenim proizvodima. Organizatori i domaćini ove prezentacije bili su venecijanski projektni partneri iz tvrtke Maco Polo. Obzirom na rasprostranjenost proizvodnje maslinovog ulja u Italiji bila je ovo izvrsna prilika da se kvalitetno vodnjansko ekstra djevičansko maslinovo ulje predstavi široj venecijanskoj populaciji, ali i vlasnicima tamošnjih ugostiteljskih objekata.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjana uputivši riječi zahvale organizatorima prezentacije i svima nazočnima u svojem se govoru osvrnula na poljoprivrednu proizvodnju te povijest maslinarstva i vinarstva na području Grada sa naglaskom na razvoj istih u proteklih dvadesetak godina tijekom kojih su investirana značajna sredstva i uloženo puno truda što je dovelo do današnjeg rezultata, široj javnosti poznatog vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ujedno, sve je nazočne pozvala da posjete Vodnjan, a posebno tradicionalne manifestacije koje se u Vodnjanu održavaju svake godine u čast maslinovom ulju i vinu, Dane mladog maslinovog ulja u mjesecu studenom te nadolazeću manifestaciju Dan ulja i vina, koja će se održati u subotu, 27. travnja 2019. godine, izvijestili su iz Vodnjana.

(iPress)