Tvrtki Stanoinvest Holding građevinska inspekcija je zatvorila dva gradilišta budući da nisu ishodovane građevinske dozvole. Riječ je o tri zgrade sa po četiri stana u Puli, dok je u obližnjem Štinjanu investitor bespravno gradio pet zgrada. Radovi se do daljnjeg obustavljaju, odnosno dok se ne izdaju građevinske dozvole.

Za dio zgrada projektna dokumentacija nije potpuna i nisu priložene sve potvrde glavnog projekta nadležnih javnopravnih tijela, a za drugi dio zgrada projekt nije usklađen s prostornim planom. Sam investitor svjestan je propusta u koji je, kaže, ušao namjerno. Naime, vlasnik Stanoinvesta Ivica Salvador, koji je najavio da će do 2025. u Puli sagraditi čak 2.000 stanova, kaže da će platiti globu, no najprije će se očitovati na nalaz inspekcije, donosi Jutarnji.hr

- Vlasnik Stanoinvesta rekao je kako globu namjera platiti u cijelosti i bez ikakvih prigovora. Veli i da je administracija spora, pa primjerice građevinsku dozvolu za zgrade u Puli, čija je gradnja trenutno stopirana, čeka godinu dana, a da kvalitetnih radnika nedostaje. Problem je, pojašnjava, što je najprije trebao dobiti dozvolu za prethodne uvjete, odnosno osigurati infrastrukturu.

Vjeruje da će građevinsku dozvolu za zgrade u Štinjanu dobiti u roku od mjesec dana, a za zgrade u Puli u roku od tri mjeseca te da će nastaviti s radovima. (iPress)