Na prigodnoj svečanosti u dvorani umaškog kazališta, himnom Republike Hrvatske i svečane pjesme Krasna zemljo Istra mila, u izvedbi zbora Corona, a u nazočnosti gradonačelnika Umaga Vilija Basaanesea, predsjednika Gradskog vijeća Jurice Šiljega i predsjednika Sportske zajednice Grada Umaga Deana Jurdana te brojnih građana Umaga, najboljim sportašima i sportskim kolektivima u prošloj godini uručena su priznanja.

Najboljom sportašicom u 2018. godini, kada je grad Umag stekao titulu Europskog grada sporta, proglašena je rukometašica, članica ŽRK Umag Ana Jajčević a najboljim sportašem u 2018. godini proglašen je boćar Božo Šorgo član Boćarskog kluba Juricani.

Titulu najbolje ženske ekipe u prošloj godini ponijela je seniorska ekipa ŽRK Umag a titulu najbolje muške ekipa ponijeli su rukometaši Umaga.

U mlađim kategorijama titulu najboljih ponijela je ekipa juniorki umaškog Odbojkaškog kluba Umag. Titulu najboljeg trenera u prošloj godini ponio je Boris Lisica, trener rukometaša Umaga, dok je Edi Forza dobio priznanje za najboljeg sportskog djelatnika Umaga u prošloj godini iz muškog Odbojkaškog kluba Umag.

Rukometašica Lucija Blašković i odbojkašica Mia  Radešić te rukometaš Dino Gavran i košarkaš Erik Fabris iz KK Umag ponijeli su  titule najboljih sportskih nada Umaga. Posebna priznanja za sportska dostignuća u prošloj godini uručena su Tomislavu Bošnjaku i Marinu Sinčiću iz RK Umag i Ivici Radočaju iz OK Umag.

U programu proglašenja najboljih sportaša, trenera i djelatnika u sportu Umaga, aktivno su sudjelovali i klinci Umaga, budući sportaši, iz dječjeg vrtića Duga, plesne skupine ZT Fulvio Tomizza, članovi Gimnastičarskog kluba Umag i članice sportsko rekreativnog društva Alphafit.

(iPress)