Brtonigla će i ove godine spojiti nespojivo - ogromne količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života i rekreacije.

Naime, 16. i 17. veljače održat će se 9. Brtonigla Adventure trek i 7. Choco & Wine fest.

Prvog dana manifestacije stotine prijavljenih iz nekoliko zemalja stavit će na kušnju svoju izdržljivost i orijentacijske sposobnosti u tri treking utrke različitog intenziteta. Riječ o FUN & RUN utrci od 11 km, CHALLENGER koja broji 23km i najzahtjevnijoj ULTRA, čija dužina staze dostiže 45km.

I dok prve dvije kreću i završavaju u Brtonigli, ULTRA kreće sa, za sada tajnog polazišta, a za cilj ima isto odredište kao i ostale utrke, gdje u subotu ravno u podne započinje festival čokolade i vina.

Veliki broj izlagača nudit će čokoladne delicije i ostale čokoladne proizvode (likere, kozmetiku...), a mjesta će biti i za čokoladne radionice, prezentacije, izrade skulptura i još mnogo toga.

Da je cijeli događaj na visokom nivou dokazuje i prisustvo Georgette Yvette Ponté koja je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo, te Marine Prijatelj dizajnerice čokolade i čokoladnih okusa i Klare Rabensaifner Miljević koja je završila Aranžersko - scenografski dizajn i Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Umjetnice će prisutnima ponuditi nezaboravno iskustvo u izradi skulptura i slika od čokolade, te održati zanimljive prezentacije i degustacije.
Važnu ulogu imat će i VR Choco Art koji će objasniti nove principe i prirodne načine proizvodnje čokolade.

Kao i svake godine svojim prisustvom uveličat će manifestaciju Villa Soši koja će pripremiti „istarski bucolaj“ s čokoladom te čokoladne muffine i ispričati nam štošta zanimljivoga o slasticama. No, osim struke, slatke delicije moći će izrađivati svi koji budu htjeli. Naime, pozivaju se svi zainteresirani da se jave u turističku zajednicu Brtonigle kako bi se besplatno uključili u Choco radionicu: „izrada Truffles četiri zemlje & Praline“.

I dok će odrasli moći, uz sve navedeno, uživati i u „dobroj kapljici vina“ raznih lokalnih vinara, najmlađi će uživati u Lino Choco Showu, uz prisustvo Lino maskote.

Organizator manifestacije je u vrlo sadržajni program uspio uvrstiti i popodnevnu subotnju glazbenu poslasticu uz duo Little Whisper tako da svatko će moći naći nešto za sebe na nadolazećim manifestacijama.

Croatian Choco Concept artteam čine velike obožavateljice čokolade i umjetnosti

Marina Prijatelj, dizajnerica čokolade i čokoladnih okusa. Osim u enogastro istraživanjima, čokoladu (uvijek samo vrhunsku) koristi i za istraživanje, interpretaciju i popularizaciju kulturne baštine i znanosti, u umjetnosti, ekologiji i zaštiti prirode, dog and cat friendly aktivnostima te podizanju kvalitete usluga u turizmu.  

Obožava Istru, njene pejsaže, vina i gastronomiju. Autorica je Croatian Choco Concept projekta. Neki od njenih najzanimljivijih autorskih radova/programa su:  Čokolada Bašćanska ploča, Molekularne čokolade (u suradnji s dr. Ljiljanom Fruk), Čokoladne Priče Opatijske Rivijere, Čokolada & tartufi, Čokolada & vino ..

Najnoviji projekt koji potpisuje je projekt 4 čokolade o 4 zemlje u suradnji s TZ Brtonigla.

Georgette Yvette Ponté,  završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Dobitnica je više međunarodnih nagrada. Sudjelovala je u više skupnih izložbi, te dvije samostalne. U svom radu ima 3 javne skulpture, sudjeluje u umjetničkim kolonijama.  Gotovo od samog početka nezamijenjiv je dio CCC artteama gdje, uz konzultacije, realizira praline i čokoladne predmete u prava jestiva umjetnička djela i izrađuje autorske skulpture i instalacije  od čokolade. 

Osim što se ostvarila kao uspješna umjetnica, Georgette radi kao model i usavršava se u plesanju argentinskog tanga. 

Za sebe kaže da se u pauzama posla najradije odmara uz ogromnu količinu crne čokolade.

Klara Rabensaifner Miljević završila je Aranžersko - scenografski dizajn te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci, kao likovni pedagog.  Po stažu je najmlađi član Croatian Choco Concept artteama. Svojim slikarskim i kaligrafskim umijećem, kao i umjetničkim intervencijama  u čokoladi, donijela je CCC projektu novu dimenziju svježine i kreativnosti.

Kada ne slika čokoladom, bavi se različitim kreativnim smjerovima: slikarstvom, izradom dekoracija i instalacija od prirodnih materijala, ručnim ispisom promo plakata, izradom kostima i scenografije ... 

Njen radni moto je stvoriti unikatni proizvod i veseli poklon koji će nekom uljepšati dan.

(ST/iPress)