U prometnoj nesreći koja se dogodila 10. kolovoza oko 7,40 sati na području Umaga jedna je osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 31-godišnjak upravljao automobilom Honda, pulske registarske oznake iz smjera Umaga u smjeru Ungarije. Vozač je u jednom trenutku započeo neoprezno pretjecati automobil ispred sebe, pri čemu je prednjim dijelom udario u bočnu stranu automobila Audi, županjske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 52-godišnjak.

Od siline udarca Audi se odbio u desno te udario u stup javne rasvjete, a potom u metalnu ogradu dok se Honda nastavila kretati po traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim dijelom udarila u automobil Opel, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 48-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći vozač Honde je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u OB Pula dok je vozačica Astre lakše ozlijeđena.

Za vrijeme obavljanja očevida, dionica ceste D75 od naselja Ungarija do Umaga bila je zatvorena za promet do 10,30 sati te se promet odvijao obilaznim pravcima. (iPress)