Djelatnici pulske, porečke i rovinjske policije proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio šest kaznenih djela prijevare, i to po dva kaznena djela na području svake policijske postaje.

Naime, mladića se tereti da je u razdoblju od 7. do 13. siječnja prevario i oštetio 50-godišnju ženu za nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon što je putem društvene mreže stupio u kontakt s 50-godišnjakinjom, mladić joj je ponudio pomoć u liječenju zdravstvenih problema, na što je žena pristala te mu je predala više tisuća kuna.

Prilikom predaje novca, 24-godišnjak joj je ponudio ''laku'' zaradu, odnosno pozvao ju je da pođe s njim i sklopi više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera na području Poreča i Pule, na što je žena pristala te je kupila više mobitela, koje mu je potom predala. Nekoliko dana nakon toga, žena je na nagovor 24-godišnjaka posudila više tisuća kuna te je ponovno predala novac mladiću, a shvatila je da je prevarena tek nakon što su joj počele pristizati obveze plaćanja temeljem sklopljenih pretplatničkih ugovora .

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)