U većini krajeva danas će biti djelomice sunčano, a oblačnije uz mogućnost mjestimičnih slabih oborina bit će u gorskoj Hrvatskoj i na krajnjem jugu zemlje te rjeđe u Slavoniji.

Na Jadranu će jaka bura s olujnim udarima tijekom dana slabjeti, a prema otvorenom moru okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 7 do 12 °C.

U ponedjeljak u početku mjestimična magla, danju porast naoblake, a već do kraja dana već nove oborine.

U ponedjeljak sa zapada stiže postupno naoblačenje s kišom i snijegom. U utorak većinom oblačno sa snijegom, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju nego i u nizinama.

Prema prognostičkim modelima DHMZ prognozira snijeg i na jugu Istre. Kiša koja bi trebala početi u popodnevnim satima tijekom večeri i noći, s padom temperatura, mogla bi zabijeliti cijelu Istru.  

U utorak promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na sjevernom dijelu puhat će bura, a na južnom jugo i južni vjetar. Još je ponegdje i tijekom dana moguć snijeg i u Istri. Temperature će biti niske, posebice u središnjoj Istri, i do -6 stupnjeva.   

U srijedu postupan prestanak oborina i razvedravanje sa zapada. U četvrtak i petak djelomice sunčano i uglavnom suho, prognozira DHMZ. (iPress)