Dva kilometra umaške Nove obale bila je staza prologa, etapne biciklističke utrke 16. Istarskog proljeća, koja će se voziti do nedjelje 17. ožujka.

U borbi za žutu majicu na prologu je startalo 167 biciklista a stazu je najbrže, u vremenu 2:07,44, otpedalirao Niklas Markel član njemačke ekipe Development Team Sunweb. Na drugo mjesto plasirao se, sa četrnaest stotinka sporijim vremenom od pobjednika, 2:07,60, član ekipe pobjednika, Marius Mayrhofer. Na treće mjesto s vremenom 2:07, 61 plasirao se Nicolas Dalla Valle, član talijanske ekipe Tirol KTM Cycling Team.

Pobjednicima su priznanja uručili dogradonačelnik Umaga Ivan Belušić, direktor TZ Umag Milan Popović i direktor utrke Istarsko proljeće Ivica Gržinić.

Od hrvatskih biciklista, najbolje vrijeme na prologu, 2:12,42, postignuo je  Antonio Barac, član BK Meridiana Kamen Team iz Pazina, koji je i organizator 16. izdanja biciklističkog Istarskog proljeća koje će se voziti u tri etape, u petak od Poreča do Labina, u subotu od Vrsara do Oprtlja i u nedjelju od Pazina do Umaga. 

(iPress)