S poštovanjem i zahvalnošću opraštamo se od svog sugrađanina Tullija Dekovića, dugogodišnjeg sportskog djelatnika iz Poreča, dobitnika nagrade za životno djelo povodom Dana porečkog sporta 2019. godine.

Deković je 1968. bio jedan od suosnivača novog samostalnog Rukometnog kluba Poreč, a godinu kasnije položio je ispit za rukometnog suca i odmah počeo suditi Županijsku ligu. Od početka rada u Rukometnom klubu Poreč bio je u mnogim tijelima i član SOFK-e grada Poreča.

Isto tako, bio je član zbora rukometnih sudaca Umaga, Bujštine i Pule, a od 1996. ZRS Poreč, od toga zadnjih devet godina kao Predsjednik ZRS Poreč. Oduvijek je radio na školovanju mladih sudaca iz cijele Istre gdje su mnogi kasnije postali suci u Prvoj HRL. Sveukupno je sudio 1360 utakmica, a 1973. i 1983. nagrađivan je od strane Hrvatskog rukometnog saveza za unaprjeđenja rukometa i rukometnog suđenja.

Nakon što se umirovio od aktivnosti rado je posjećivao rukometne priredbe i dočekivao kolege koji su doputovali u Poreč, a skoro do zadnjih dana života nadzirao je suđenje na utakmicama mlađih uzrasta. Pravi zaljubljenik u rukomet.

U u ime svih Porečanki i Porečana koje je približio rukometu i kroz dvoranu ispratio mnoge generacije, opraštamo se od g. Dekovića, uz zahvalu za sve njegove ljudske i stručne doprinose Poreču i Istri. (Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić
sa suradnicima, Rukometni klub Poreč)