- Pulski gradonačelnik Filip Zoričić je, komentirajući akciju Uskoka i policije u kojoj su uhićeni tužitelj i bivši gradski pročelnik, rekao da Grad Pula još nije službeno zaprimio informaciju za što se točno tereti i kakav je činjenični opis njegova postupanja. Podsjetimo, nakon ostavke na mjesto pročelnika Nikolić trenutno radi kao viši savjetnik specijalista u Upravnom odjelu za lokalnu i mjesnu samoupravu.

Prema neslužbenim informacijama uhićeni su zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Perčinlić i bivši gradski pročelnik u Puli Nebojša Nikolić koji mu je navodno stornirao kaznu za parkiranje.

"Grad Pula nije službeno zaprimio informaciju za što se točno tereti bivši pročelnik Nikolić odnosno kakav je činjenični opis njegova postupanja. Kada bude više informacija Uskok će nas obavijestiti o tome pa će i Grad Pula znati na koji način postupati", kazao je Zoričić u utorak u izjavi za novinare.

Dodao je da su sve što je zatraženo od grada, kao i svu dokumentaciju dostavili nadležnim institucijama.

"Mi ćemo naravno surađivat i sve radnje koje se od nas zatraže bit će u okviru zakona. Interno poduzimamo radnje radi utvrđivanja sličnih postupaka oko poništavanja parkirnih radnji. Tu govorimo o razdoblju od zadnjih desetljeća. Trenutno vam ne mogu komentirati radnje koje se odvijaju, kada dobijemo službenu obavijest, izvijestit ćemo javnost", naglasio je gradonačelnik Pule.

"Da je ugodno i nije. Gospodin Nikolić radi u Gradu više od dvadeset godina, dobar je čovjek, no pred zakonom su svi isti i moramo svi biti jednaki. Radnje po pitanju ovog slučaja traju već neko vrijeme, no ne mogu ništa drugo reći", istaknuo je Zoričić.

Neplaćena kazna za parkiranje od 15 narasla na 700 eura

Pritom nije odgovorio na pitanje jesu li ispitani i neki drugi djelatnici gradske uprave i pročelnici, a za Nikolića je kazao da će ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, sukladno zakonu, biti udaljen iz službe.

Uskok je ne otkrivajući identitete objavio da je s policijom u utorak ujutro krenuo u uhićenja i tzv. hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja dokumentacije na istarskom području.

"Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", objavio je Uskok.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika "donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju" i o tome "pravodobno obavijestiti javnost".

Istarski mediji navode da je Perčinlić pokušao izbjeći plaćanje parkirne kazne od 15 eura, što je rezultiralo skandalom u koji su na kraju uključeni čelni ljudi istarskog pravosuđa i gradskih pravnih službi. Nikolić je Perčinliću navodno oprostio kaznu za nepropisnu parkiranje od 15 eura koja je zbog nedostavljanja podataka narasla na oko 700 eura. 

Interno poduzimamo radnje na utvrđivanju sličnih postupaka oko poništavanja parkirnih kazni, a govorimo o razdoblju od posljednjih deset godina, dvadeset naglasio je Zoričić. (Hina/iPress)