Na inicijativu Udruge Gustafi i Edija Maružina, pokretača uspješnog Dvigad Blues Festivala, projekt “Kanfanar – grad bluesa” nastavlja se već tradicionalnom događanjem “Blueskrs” koje će se održati za Uskrs, u nedjelju 31.3., u popodnevnim satima. Ovaj je glazbeni program hommage nekadašnjim programima Francija Blaškovića “Jušto u podne” koji su se godinama održavali u Kanfanaru, a danas je i svojevrsna uvertira u Dvigrad Blues Festival koji se održava u rujnu.

Prateći koncept Dvigrad Blues Festivala, i nadolazeći će se program blues koncerata održati u popodnevnim satima, počevši od 15 pa sve do ranih večernjih sati (do oko 20 sati). Ove godine, na trećem izdanju Blueskrsa, goste očekuje zabava uz brojne bendove; domaće snage pokazat će Edi East Trance Blues, a u goste stižu mladi pulski band Razor, legende pazinskog rocka Angola, poznati blueser iz Trsta Frank Get sa svojim triom te blues snage iz Novigrada Hutch blues trio, koje predvodi Davor Hačić, jedan od pobjednika Croatia Blues Challenge-a i putnik u Memphis.

Osim glazbe, posebnost festivala je i ponuda organskih vina u programu “Vino vino”, i to od strane istarskih eko vinara i vinara koji proizvode vina po principima biodinamike, a u Kanfanar dolaze sljedeća vina: Piquentum, Clai, Ghira, Makino, Dvorić, Lunika, Reset, Rawino i Šuran.

Osim vinske, priprema se i prigodna gastronomska ponuda pa će gosti tako moći uživati u špaleti “giravolta”, fritaji i šparugama, pljukancima…

Ulaz na koncerte je besplatan, a cijeli program održat će se u parku kod kanfanarske Place. (iPress)