Nepoznati počinitelji provalili su u dvije vikend kuće na umaškom području i otuđili dva automobila. U noći s 20. na 21. srpnja, nepoznati počinitelji provalili su u dvije kuće za odmor i otuđili automobile.

U Bašaniji, Put maslina, počinitelj je ušao kroz balkonska vrata u vikend kuću i otuđio novčanike, satove, mobitel i ključeve vozila, nakon čega je na parkiralištu s ukradenim ključem protupravno prisvojio automobil Tiguan, slovenske registarske oznake, bijele boje. Time je 60-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna. U Siparskoj ulici u Zambratiji, počinitelj je iz vikend kuće otuđio novac, naočale i ključ vozila, s kojim je protupravno prisvojio tamno-sivi Touran, slovenske registarske oznake, čime je 71-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici tragaju za počiniteljima i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

U Bašaniji upao u vikend kuću i otuđio četiri bicikla

Nepoznati je počinitelj u noći s 18. na 19. srpnja, u ulici Put maslina u Bašaniji, provalio u vikend kuću, iz koje je otuđio četiri bicikla, od kojih tri električna te ruksak sa stvarima za plažu i dokumentima, čime je oštetio dvoje slovenskih državljana u dobi od 39 i 33 godine za više desetaka tisuća kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

(iPress)