Prijepodne djelomice ili pretežno sunčano, poslijepodne u većini krajeva postupno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, a ponegdje s pljuskovima i grmljavinom, osobito navečer i u noći na utorak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Lokalno može biti olujnog nevremena te obilnije oborine. Sunčanije i uglavnom bez kiše na jugu te osobito na krajnjem istoku.

Zapuhat će slab i umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu na jugu slabo i umjereno jugo, drugdje od sredine dana jugozapadnjak i zapadnjak, a na sjevernom dijelu kasno poslijepodne i navečer bura koja će jačati na jaku, mjestimice i olujnu.

Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 Celzijeva stupnja, malo niža u gorju te ponegdje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Sutra, u prvom dijelu dana oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od sredine dana smirivanje vremena. Poslijepodne prestanak oborine, na zapadu razvedravanje, ponekog pljuska moglo bi još biti u Dalmaciji, a najmanje kiše očekuje se u Podunavlju.

Puhat će jaka bura, podno Velebita olujna, a u unutrašnjosti umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Osjetno će osvježiti, osobito na zapadu unutrašnjosti.

Najniža temperatura od 13 do 18, na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 17 i 22, na istoku i u unutrašnjosti ponegdje i do 25, a duž obale između 25 na sjevernom dijelu Jadrana do 30 na krajnjem jugu.

(Hina)