Poreč vrlo dobro surađuje s Ministarstvom poljoprivrede, naglasio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u razgovoru s pomoćnikom ministra poljoprivrede zaduženom za pomorstvo i ribarstvo Antom Mišurom prigodom njegove posjete Poreču. 

Peršurić je rekao kako Poreč ostvaruje vrlo dobru suradnju s Ministarstvom poljoprivrede kroz organizaciju najvećeg sajma ribarstva i ribarske opreme u Hrvatskoj Crofish kao i kroz projekte navodnjavanja na poljoprivrednim površinama na području Červar – Bašarinka.

Razgovoru porečkog gradonačelnika Peršurića s doministrom poljoprivrede Mišurom prisustvovali su i načelnik Ribarske inspekcije Mario Rogošić, Irena Jahutka, odgovorna za provedbu operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, Ante Vujević iz Uprave ribarstva, pomoćnik pročelnika za poljoprivredu Istarske županije Gracijano Prekalj i predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore IŽ i potpredsjednik Udruženja obrtnika Poreč, Robert Momić.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o problematici ribarstva i malim porečkim ribarima, njihovim potrebama te o porečkoj Veletržnici ribe. Tijekom razgovora izrečena je i pohvala za odličnu suradnju Ministarstva pri organizaciji sajma Crofish.

Pomoćnik ministra poljoprivrede nakon razgovora s porečkim gradonačelnikom susreo se i razgovarao je s porečkim ribarima. (iPress)