Humanitarnu akciju 'Borba s beštijom' pokrenuli su FB Puljani humanitarci, a cilj akcije je pomoći našoj sugrađanki Petri, koja vodi borbu sa sarkomom od srpnja prošle godine. Petra je trenutno u Zagrebu na kemoterapijama, a liječenje se planira nastaviti kako u Zagrebu, tako i van granica, u klinici Humanitas Hospital Gradenigo-Presidio sanitorio Torino, gdje je Petra već bila početkom mjeseca.

S obzirom na nesposobnost za rad, Petra je u sve goroj financijskoj situaciji.  Liječenje u Hrvatskoj pokriva HZZO, ali tu su i troškovi posebnog režima prehrane, te razni pokušaji alternativne medicine.

Troškovi će narasti i puno više kad Petra ode opet u Torino u već spomenutu kliniku.

Da bi pomogli Petri, njenom suprugu i malodobnom sinu, organizira se humanitarni koncert u klubu Uljanik, 4. svibnja s početkom u 22 sata. Na koncertu će nastupiti legendarni Todor sa svojim stand up-om, te ćemo imati nakon dužeg vremena prilike vidjeti i poslušati i njegov bend Antitodor. Osim Todora i njegovog benda tu su: Cherrybombz, Ovrha, legendarni 052, Twin horn bend i Negawatt. Nakon odlične svirke , na scenu stupa DJ Sosa. Kolege iz firme Petri pripremaju i iznenađenje “ Transcom Band”.

Ulaznica za humanitarni koncert će biti 30 kuna, a na samom koncertu će biti i kutije za donacije ukoliko netko želi pomoći Petri i na taj način.
Ovo je prvi event koji se održava u sklopu humanitarne akcije, a isti dan će i svi ljubitelji The night Expres-a imati priliku ubaciti donaciju u kutiju i na njihovom koncert u Stelli.

U pripremi je više evenata na kojim će se prikupljati pomoć za Petru.

Iban računa koji je otvoren u PBZ banci i služi samo za ovu humanitarnu akciju je: HR3123400091510930356

Humanitarna akcija je u skladu sa zakonom o Humanitarnim akcijama, te kao takva ima izdano rješenje od Ureda državne uprave, te evidencijksu oznaku: IŽ-HA/LO-18-7, te joj se dodjeljuje oznaka vrste „LO“, javljaju humanitarci.