Porečki volonteri i građani koji podržavaju njihov rad, odlučili su osnovati udrugu Udruga za zaštitu životinja SOS Šape kojoj je osnovni cilj promovirati Poreč kao Pet Friendly turističku destinaciju i kao sredinu u kojoj nema zanemarenih, zlostavljanih i napuštenih životinja, te u kojoj je ponašanje sa kućnim ljubimcima na javnim površinama uzorno. Udrugu su osnovali volonteri koji se već duže vrijeme bave spašavanjem životinja i koji su, u svom radu, osjetili potrebu da se međusobno povežu i djeluju zajednički.

Veliku uskršnju akciju porečki će volonteri imati u ponedjeljak 2.4. od 9 sati na porečkom Trgu Slobode. 

Pozivamo sve koji žele i mogu da dođu podrže našu udrugu, doniraju za nezbrinute životinje kako bi im se osigurala hrana i veterinarski troškovi. Kupiti možete kolače koje su pripremili naši volonteri, poslastice za vaše njuškice i još mnogo toga. Također, pozivamo i sve koji nam se žele pridružiti da dođu u ponedjeljak na porečki Trg Slobode, ispune pristupnicu i pridruže se skupini entuzijasta koji brinemo da naš Poreč bude ljepše mjesto za sve – ističe Sanja Arnold, predsjednica udruge.

„Mi smo ekipa koja voli i već nekoliko godina pomaže životinjama i borimo se za njihova prava na području Poreča, Pazina, Istre, ali i Hrvatske. Tako smo se upoznali i to nas je povezalo. Odlučili smo se organizirati, postati jaki, naučiti puno i pomoći drugima kojima je stalo do dobrobiti životinja.

I tako je nastala Udruga za zaštitu životinja SOS Šape, Poreč, prva porečka udruga, ali nije prva udruga kojoj mnogi od naših volontera i članova pripadaju“, govori Sanja Arnold, predsjednica Udruge.

„Želimo raditi puno i ozbiljno, želimo poboljšati položaj životinja koje ljudi drže u svojim kućanstvima, kulturu ophođenja prema životinjama općenito i kulturu ponašanja sa svojim kućnim ljubimcima na javnim površinama. Želimo pomoći napuštenim i izgubljenim psima i macama, a ponajviše želimo da napuštanja više nema.

Želimo surađivati s institucijama i pomoći da se Zakon o zaštiti životinja primjenjuje u cijelosti. Nemamo svoje sklonište i ne možemo zbrinjavati životinje, ali svakako možemo pomoći“, ističu volonteri okupljeni oko Udruge.
Sav prihod kojeg prikupimo bit će uplaćen za brigu za napuštene životinje. Možete doći, upoznati se s volonterima, učlaniti se u udrugu i doprinijeti njezinom radu donacijom. Kontaktirati udrugu do tada možete na Facebook stranici: https://www.facebook.com/sossape/, a donirati možete na PBZ IBAN broj HR79 2340 0091 1109 1187 1.

Njuškice će vam biti zahvalne!