Krajem prošle godine započelo je u Pomeru preuređenje autokampa u kamp luksuznih glamp šatora. Mještani Pomera nisu dobili nikakve službene informacije o tome. Kada su se radovi razmahali i kada se vidio obim zahvećenog prostora i devastacije šume, ostali smo svi zgroženi i zapitali se tko je to mogao dozvoliti. Praktički čitava šuma (i dio koji do sada nije bio uređen za auto kamp!) prošarana je mjestima za glamp šatore te koridorima za puteve i izvođenje ostale infrastrukture (voda, struja kanalizacija), pri čemu je srušen velik broj zdravih stabala borova (crnike) te oštećeno korjenje još mnogih borova koji će se sigurno uskoro sami srušiti. Drugim riječima napravljen je besramni ekocid u interesu nečijeg profita.

Posječeno je više od 200 zdravih borova i oštećeno korjenje prilikom kopanja infrastrukture na gotovo cijelom području. To više nije kamp - to je surova pretvorba šume u urbanizirano područje!

Budući da je svaka od skoro 200 jedinica (šatora) opremljena sa svim električnim aparatima i priključkom na vodu, da li u Pomeru ima dovoljno resursa a da to ne bude na štetu mještana? Također nismo informirani da li će mještanima i njihovim gostima (jer se mnogi bave turizmom) biti omogućen pristup plaži u kampu jer je to jedina plaža u Pomeru. Hitno tražimo odgovore da znamo koje ćemo korake poduzeti." Zelena Istra je s mještanima uputila Zahtjev za informacijom Općini Medulin te čekamo odgovore nadležnih...

Danas u 19h u zgradi Mjesnog odbora Pomer održati će se sastanak mještana i zastupnika Arenaturista s načelnikom Općine Medulin Goranom Buićem kako bi se dobili odgovori na ta pitanja, piše Igor u ime Mjesnog odbora Pomer. (iPress)