Osamnaest osoba je poginulo u eksploziji bombe u kantini koledža na Krimu a osumnjičeni napadač izvršio je samoubojstvo, rekli su u srijedu dužnosnici čije izjave prenose ruski mediji.

Čelnik Krima Sergej Aksjonov izjavio je da je broj mrtvih porastao na 18 a da je pedesetak ranjeno, od kojih su mnogi tinejdžeri, javljaju ruske novinske agencije.

Također je rekao da je osumnjičeni 22-godišnji student četvrte godine tog koledža izvršio samoubojstvo.

Po riječima Aksjonova, kako prenosi Interfax, zasad nije poznat motiv napada. "Istražna tijela rade na tome, a tijelo ubojice pronađeno je u knjižnici na drugom katu".

Eksplozija na politehničkom koledžu u lučkom gradu Kerču na Krimu teroristički je čin izvršen korištenjem bombe kućne izrade, izjavio je u srijedu prvi zamjenik čelnika Nacionalne garde, a prenosi ruska novinska agencija TASS.

Snimke koje je objavila lokalna radio postaja Kerch.FM nasvojoj internetskoj stranici pokazuju oklopne transportere nedaleko od koledža u Kerču.

Oglasio se i Kremlj koji kaže da je jedna od verzija uzroka eksplozije koja se razmatra teroristički napad.

Prvotna izvješća o eksploziji na Krimu, crnomorskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., kažu da je riječ o eksploziji plina.

Međutim, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima kako je terorizam među verzijama koje se razmatraju te da je predsjednik Vladimir Putin naredio sigurnosnim službama da to istraže.

RIA Novosti prenijela je izjavu jednog dužnosnika Nacionalnog protuterorističkog odbora koji je rekao da je eksploziju izazvalo nepoznata eksplozivna naprava.

Djelatnik bolnice u Kerču kazao je da je već zaprimljeno 18 ljudi s ozljedama od eksplozije te da liječnici očekuju da će biti dovezeno još oko 50-ak ozlijeđenih.

(Hina)