Vozač kombija koji se u subotu poslijepodne zaletio na terasu restorana u zapadnonjemačkom gradu Muensteru bio je Nijemac s psihičkim problemima, javljaju njemački mediji, a vlasti ne polaze od toga da djelo ima islamističku pozadinu.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Herbert Reul ispravio je broj žrtava na dvoje poginulih i 20-tak ozlijeđenih, od čega šestoro teže.

U njemačkom gradu Munsteru dostavno vozilo se zaletjelo na pješake, a prema prvim informacijama četiri osobe su mrtve, a najmanje 30 ih je ranjeno. Napad se dogodio u samom centru grada, na području punom ugostiteljskih objekata i iznimno popularnom među turistima.

Vlasti ovaj incident tretiraju kao teroristički napad.

Lokalni Rheinische Post piše da je navodno troje ljudi poginulo, a barem trideset ih je ozlijeđeno. Još nema službenih potvrda o točnom broju žrtava, no policija je na Twitteru potvrdila da je 'više poginulih i više ozlijeđenih osoba'. Također, iz policije priznaju da je situacija na terenu prilično zbunjujuća i mole ljude na šire glasine.

Mole građane da se maknu s područja, koje je sada pod opsadom policije i hitne pomoći. Helikopteri se spuštaju na mjesto napada i prevoze ozlijeđene u bolnicu.

Policija je potvrdila da se počinitelj upucao nakon napada i dodala da se detaljno češlja teren zbog mogućih postavljenih eksploziva.

Bildov reporter javlja da su tri osobe poginule, da je 20 ozlijeđenih od čega šest teško nakon što je muškarac kombijem uletio među ljude koji su sjedili po terasama u starom dijelu grada.

Nepotvrđene su informacije da je vozač pucao u sebe nakon što je pregazio ljude. (iPress/foto twitter Paul Hagmann)