Zbog jakog snijega koji od petka ujutro pada u većem dijelu Slovenije znatne su teškoće u prometu koji se odvija usporeno, a na pojedinim dionicama potrebna je i upotreba lanaca.

Policija na pojedinim pravcima odvaja teretna vozila, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uvjetima na cesti i planiraju vrijeme putovanja.

Mokar snijeg koji se zadržava na asfaltu izazvao je više prometnih nesreća, a snježne padaline će se, po najavama meteorologa, popodne još intenzivirati, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima.

U nizinama bi tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana moglo pasti do 40 centimetara snijega, a u visokom gorju i do 70, zbog čega se ne preporuča odlazak u planine jer postoji opasnost od lavina.

U mjestu Medvode, blizu Ljubljane, jutros je na lokalnoj cesti došlo do prevrtanja cisterne koja je prevozila tekući kisik, zbog čega je promet bio više sati obustavljen, a dio susjednih kuća evakuiran, dok nije objavljeno da opasnosti više nema.

Na Bledu je došlo do prevrtanja turističke brodice koja je s obale prevozila putnike na Bledski otok pa je desetak putnika palo u hladnu vodu, ali su svi izvučeni bez posljedica. Kako javljaju lokalni mediji, nezgoda se dogodila zbog nepažnje turista iz Južne Koreje koji su svi prešli na jednu stranu broda, u pokušaju da izvuku dvojicu kolega, nakon što su oni pali u jezero. (H)