Dva tjedna nakon jubilarnog desetog osvajanja 1. Hrvatske judo lige, judo kluba Istarski borac osvojio je ekipni naslov državnih prvaka i u kadetskom uzrastu. Četiri najbolje ekipe u Kaštelima su odlučivale o naslovu prvaka, a kao favoriti na papiru slovili su Kaštelani koji su u prošlogodišnjem finalu svladali pulske judaše.

Puljani su nastupili u slijedećem sastavu: Nikola Milovanović do 50 kg, Paolo Krajcar do 55 kg, Dani Klačar do 60 kg, Petar Krištofić do 66 kg, Juraj Teković do 73 kg, Marko Džin do 81 kg i Dino Odobašić preko 81 kg.

U svojevrsnom zagrijavanju za reprizu prošlogodišnjeg finala Puljani su lakoćom slavili protiv ekipa Zagrebačke judo škole i Biokova iz Makarske. Protiv Zagrepčana pulski je klub slavio rezultatom 6:1. Pitanje pobjednika riješeno je u prva četiri meča pobjedama Milovanovića, Krajcara, Klačara i Krištofića koji su svi iponima svladali svoje suparnike. Zatim je Teković neopreznu ušao u borbu i doživio jedini pulski poraz, da bi Džin i Odobašić sa još dva ipona postavili konačni rezultat. Protiv Biokova su mladi pulski borci bili još uvjerljiviji, te nisu prepustili ni boda. Svjesni razlike u kvaliteti protivnici iz Makarske unaprijed su se pripremili na poraz, te nisu pružili dostojan otpor, i konačni rezultat bio je 7:0 za Istarski borac.

U finalnom dvoboju protiv Kaštelana očekivala se neizvjesna borba, no pulski su kadeti, motivirani prošlogodišnjim porazom, odradili vrhunske borbe i uvjerljivo slavili rezultatom 5:2. Milovanović je meč otvorio pobjedom u parteru nad Filipom Botićem. Kaštelani zatim izjednačavaju pobjedom Ivana Škomrlja nad Krajcarom u produžetku, iako Krajcaru suci nisu dosudili jedno očito bacanje u regularnom dijelu borbe. Zatim Klačar ostvaruje vrijednu pobjedu polugom u parteru nad Nikolom Zorotovićem, ponajboljim hrvatskim mladim borcem. Potom Krištofić u teškoj borbi uspijeva nadjačati Luku Zorotovića i podiže rezultat na 3:1 za Puljane, a pitanje pobjednika rješava Teković bacanjem za ipon protiv favoriziranog Roka Škomrlja. Pri odlučenom rezultatu Bruno Capan je iznenadio Džina i postigao ipon nožnom tehnikom, a Odobašić sa dva bacanja protiv Nikole Botića postavlja konačni rezultat.

Ovim rezultatom Istarski borac zaključio je još jednu izuzetno uspješnu sezonu u kojoj su na nacionalnom planu osvojili dva ekipna te 12 pojedinačnih naslova državnih prvaka, uz 22 osvojene medalje na prvenstvima Hrvatske.