Pulska judašica Lara Kliba osvojila je brončano odličje na juniorskom europskom kupu u austrijskom Leibnitzu, najjačoj postaji europskih juniorskih kupova i izuzev svjetskog prvenstva vjerojatno najjačem juniorskom natjecanju na svijetu. Snage su odmjerili natjecatelji iz 34 reprezentacije, a u Larinoj kategoriji do 70 kg nastupila je 31 natjecateljica. Judašica Istarskog borca u prvome je kolu već nakon 20 sekundi ipponom svladala Njemicu Friederike Stolze. Nakon toga u sjajnom meču bila je bolja od Japanke Mami Asahi. Polovicom borbe plasirala je bacanje za prednost, a potom kontrabacanjem okončala posao. U četvrtfinalu slavila je protiv još jedne Njemice Bertille Murphy.

Lara je ostvarila prednost koju je potom rutinski sačuvala do kraja borbe. U polufinalu protivnica joj je bila Britanka Kelly Petersen Pollard, natjecateljica koju je Lara svlada u finalu juniorskog europskog kupa u Lignanu održanog u travnju. Lara je dobro kontrolirala borbu, no u trećoj minuta radi veliku pogrešku koji Britanka koristi i ostvaruje bacanje za pobjedu. No, polufinalni poraz nije ju pokolebao, te u borbi za brončano odličje pobjeđuje Talijanku Martinu Esposito, bivšu kadetsku prvakinju Europe. Pulska judašica ostvarila je prednost, potom je Talijanka izjednačila, no Lara je ostala koncentrirana i pokazala potpunu dominaciju, te natjerala Talijanku na tri kazne koje ujedno znače i diskvalifikaciju.

Robert Klačar prikazao je dobre borbe u kategoriji do 66 kg koja je okupila 64 natjecatelja. U prvom kolu pobjeđuje Mađara Botonda Szeredasa, a u drugome Nijemca Yerricka Schrievera. Potom je u dobroj borbi poražen od kasnijeg osvajača zlata Japanca Yujia Aide. U repasažu je na bodove poražen od Britanca Michaela Fryera. Damian Sokolović je u prvome kolu kategorije do 81 kg svladao Austrijanca Wojciecha Kanika, da bi u drugome protiv Nijemca Eliasa Prachta prosuo prednost i ispao iz daljnjeg natjecanja.

Pulske juniore slijedeća europska stanica očekuje krajem mjeseca u mađarskom Paksu.