Rukometaši Dinka Đankovića u zagrebačkoj Dubravi još jednom su dokazali da su zasluženo osvojili četvrto mjesto u Premijer ligi.

U utakmici 10. kola Lige za prvaka, zadnjoj u sezoni, Porečani su jučer igrali u zagrebačkoj Dubravi, opet bez ozlijeđenog Matije Rađakovića, i sa dalje bolnim koljenom Vedrana Mataije. Đankovičevi rukometaši pokazali su svima kakva su klapa i kako se igra i diše za svoj klub.

Nakon što je Dubrava u prvom poluvremenu u nekoliko navrata vodila 4 razlike, Porečani se nisu predali, nego su stisli zube i pokazali da nisu uzalud 4. u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskom rukometu i sustigli su prednost Dubrave.

U 46. minuti su i poveli sa jedan razlike, a u 52. imali +2 , da bi Ivan Dumenčić u 57. minuti zabio za 28:27 Dubrave, tada su svi mislili gotovi su Porečani, ali dečki izvlače zadnje atome snage i postižu pogodak za konačnih 28:28 na semaforu.

U redovima RK Poreča najprecizniji je bio Filip Perić sa 7 pogodaka, samo jedan manje zabio je Ivan Filipović, dok je naš ljevoruki bombarder Tim Thoss postigao 5 pogodaka.

10. kolo Lige za Prvaka: RK Dubrava - RK Poreč 28:28

RK Dubrava: Sirotić,Dumenčić 8+6, Volar 2, Maričić 1,Radoš 4, Vinković, Šutalo, Samardžić 2, Medić 4, Topić, Godec, Marković, Turčić 2, Grahovac M., Grahovac D., Račić 2

RK Poreč: Muranović, Sakić 1, Mataija 3, Medved 4, Thoss 6, Pribetić 2, Perić 5+2, Ševo, Petrov, Filipović 5, Mišić, Rađaković, Štifanić, Karić, Čipraka

Također, u nedjeljnoj utakmici protiv uvijek neugodne Spačve iz Vinkovaca, koju su su dečki iz RK Poreča igrali bez ozlijeđenog kapetana Matije Rađakovića pokazali su svima kako se igra za svoj klub i izborili igranje RK Poreča u Europi za sezonu 2019./2020.

U zaostalom kolu Županijske lige, dječaci i mlađi kadeti poraženi od Arene Pula

Jučer su u dvorani Žatika dječaci trenera Matije Rađakovića i mlađi kadeti trenera Tilena Tomšiča odigrali zaostale utakmice 21. kola Županijske lige protiv ekipa Arene-Pula.

Dječaci su poraženi od vršnjaka iz Pule rezultatom 12:14.

Za dječake RK Poreča nastupili su: Markovski 2, Šimunović, Poropat, Gabud 1, Sulejmani 5, Hasnek,  Jovičević 4, Matošević, Savčenko, Grgić, Prgić, Novak.

Mlađi kadeti su također poraženi rezultatom 18:22.

Za mlađe kadete RK Poreča nastupili su: Radunović, Cvek 3, Vukoja, Ahmetović, Knapić 4, Brkić 10, Krivičić, Popović 1, Korpar, Peloža, Toromanović.

Minići RK Poreča prvaci Istre

Minići RK Poreča rođenima 2008. i mlađima, a koji su se na najbolji mogući način oprostili od mini rukometa, postali su prvaci Istre.

U subotu su u Umagu odigrali zadnji turnir Županijske lige u mini rukometu i sa 4 pobjede u skupini plasirali se u finale protiv minića iz Umaga. Redom su padali: Buje, Arena Pula, Rudan Labin i Veruda.

Poreč - Buje 10:6
Poreč - Arena Pula 13:10
Poreč Rudan Labin 14:8
Poreč - Veruda 12:8

Kao prvoplasirani iz skupine u borbi za prvo mjesto susreli su se sa minićima iz Umaga, koje su pobjedili "na penale".

Poreč - Umag 16:15

Pobjedom na ovom turniru, minići trenera Mateja Medveda postali su prvaci Istre, osvojivši 85 bodova na tablici, čak 25 bodova više od drugoplasirane ekipe 28. april iz Kaštelira.