Protekle nedjelje, 2.12.2018. u sportskoj dvorani Gimmnasium u Rovinju odigrao se istarski derbi, utakmica 3. kola 2 HOL zapad između, dečki MOK Umag  i dečki OK Rovinj II. Nakon dviju pobjeda u prva 2 kola, mlada ekipa trenera Dragan Salapura, ovog vikenda imala je novi izazov, te priliku u slučaju pobjede, potvrditi prvo mjesto na tablici.

No dečki MOK UMAG-a su danas zasluženo poraženi od mlade ekipa OK ROVINJ II i to čistim rezultatom od 3:0 u setovima. Ekipa Rovinja je cijelu utakmicu djelovala koncentriranija i kompaktnija u svojoj igri i činila manje grešaka. Dečki MOK Umaga su teško uspijevali povezati niz od 2 ili 3 poena i kada bi im to i uspjelo nije bilo dovoljno s obzirom da je ekipa Rovinja konstantno bila u vodstvu od nekoliko poena i manje je griješila.

Zaslužena pobjeda domaćina koji je bio bolji u svim segmentima igre. Čestitke ekipi OK Rovinj II na pobjedi.

Našim dečkima sada preostaje da tijekom tjedna pripreme slijedeću utakmicu koja ih očekuje već u subotu i to protiv ekipe OK MLAKA iz Rijeke.

Za MOK UMAG danas su igrali: Luka Burić, Karlo Burić, Ivica Radočaj, Abdel Zolota, Leo Savić, Alex Ćetojević, Thomas Tarandek, Danijel Kremer, Filip Paljuh, Antonio Degrassi. Trener Dragan Salapura.