Jučer se u umaškoj školskoj dvorani odigrao susret osmine finala Kupa Hrvatske, između ekipa MOK Umag, te prvoligaške ekipe MOK Rijeka.

Nakon lijepe i neizvjesne utakmice u finalu kupa za regiju zapad, dečki MOK Umag, ostvarili su jedan vrhunski rezultat te izborili pravo nastupa u 1/8 finala kupa Hrvatske i ušli među 16 najboljih ekipa. Ovo je bila prilika da vidimo na djelu našu ekipu protiv jednog premjer ligaša (MOK Rijeka) i prisustvujemo pravoj odbojkaškoj poslastici, prilika kakva se ne pruža svaki dan.

Od samog početka pitanje pobjednika nije bilo upitno, ali dečki MOK UAMG-a su svojim zalaganjem i igrom pokazali da su zaslužili biti u 1/8 finala.

Prvi set počeo je sa strane naših igrača, malo sa zadrškom i možda sa prevelikim respektom s obzirom da su na drugoj strani mreže imali trenutno vodećeg na tablici super lige, pa su gosti odmah poveli sa 8:2. No naši dečki vođeni dvojicom najiskusnijih, Ivicom Radočajem, i Abdelom Zolotom, polako sređuju svoje redove i dižu svoju igru. Iako je set završio na 14 poena za domaće, mora se reći da je set trajao cijelih 30 minuta, što pokazuje da su se dečki potrudili da nema predaje.

Drugi set kreće poen za poenom do rezultata 3:3 nakon čega domaći rade nekoliko grešaka na prijemu što iskusni gosti iskorištavaju da bi stvorili prednost te do kraja seta kažnjavanju svaku minimalnu grešku domaćih.

No u trećem setu domaćini od samog početka preuzimaju vodstvo do rezultata 5:2, nakon čega opet čine nekoliko grešaka što gosti iskorištavaju i preuzimaju polako vodstvo. Iako domaćin počinje igrati poen za poenom, razlika koju su gosti stvorili ne dozvoljava im da se približe gostima koji drže je do kraja seta i zatvaraju utakmicu u svoju korist.

Za istaknuti je da su naši dečki nakon početna dva seta u trećem setu prevladali početnu tremu i odigrali jako dobro. Posebno trebamo istaknuti odličnu igru najmlađeg člana ekipe, našeg libera, Alexa Četojevića (godište 2003) koji je u više navrata zaslužio ogroman pljesak od strane publike za svoje obrane i požrtvovna spašavanja.

Svim dečkima velike čestitke, jer budućnost našeg kluba nakon viđenog uopće nije upitna. Ekipa nije razočarala, dapače, dalje ide trenutno bolja i iskusnija ekipa.

Sigurno je da bi što više ovakvih utakmica, omogućilo brži napredak naših mladih igrača. No na kraju svi možemo biti više nego zadovoljni jer su dečki pokazali da imaju potencijala, što svih nas jako veseli. Nakon ovog lijepog iskustva sada se okrećemo prvenstvu seniora i juniora te dječaka (mini obojka) koje nas očekuje već od ovog vikenda.

Za MOK Umag su igrali: Karlo Burić, Luka Burić, Leo Savić, Ivica Radočaj, Abdel Zolota, Miroslav Drača, Luka Čelebić, Miren Mulvaj-Kopani, Antonio Degrassi, Alex Četojević,Kristijan Horvatović, Danijel Kremer, Tomas Tarandek, Filip Paljuh. Trener: Dragan Salapura