0d 16.09 do 22.09.2018. u talijanskom Jesolu održano je Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore. Sudjelovalo je 1.757 natjecatelja iz 65 država sa 5 kontinenata koji su imali 2319 nastupa.

Član pulskog kickboxing kluba „Lav“ Moris Trbulin je na tom Svjetskom prvenstvu nastupio u sastavu Hrvatske reprezentacije pod vodstvom trenera Rudolfa Olive u disciplini point fighting kao stariji kadet do 57 kg.

Moris Trbulin je izvrsno odradio dvije borbe i to prvu protiv tvrdog predstavnika Poljske koju je dobio rezultatom 5:2. Drugu borbu Moris je odradio protiv vrlo brzog predstavnika Bugarske, ali je prevladao Morisov koncentrirani rad i brze tehnike kojima je i ovu borbu riješio u svoju korist rezultatom 10:8.

U trećoj borbi, borbi za medalju koju je radio protiv predstavnika Meksika, Moris Trbulin je bio vidno dekoncentriran i tijekom borbe se nije uspio stabilizirati tako da je u konačnici tu borbu izgubio.

Trener Rudolf Oliva je zadovoljan nastupom Morisa Trbulina koji je osvojio peto mjesto u konkurenciji 22 reprezentativca iz 14 država sa 3 kontinenta. Moris Trbulin koji je inače prošlogodišnji Europski prvak, ove se godine na Svjetskom prvenstvu plasirao na peto mjesto, dakle u gornji dio ljestvice iako je tek ušao u kategoriju starijih kadeta u kojoj će kategoriji u slijedeće dvije godine zasigurno ostvariti značajne rezultate.