Proteklog tjedna u talijanskom Jesolu, od 16.09. do 22.09.2018. održano je Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore. Sudjelovali su natjecatelji iz 65 država sa 5 kontinenata sa 2319 nastupa (1.757 natjecatelja ).

U sastavu Hrvatske reprezentacije kao natjecatelji nastupili su borci pulskog KBK Planet Sport: juniori Antonio Jurman u light contactu -57 kg, te Marko Džin u point fightu -74 kg. Oboje su nastupili i u CRO junior point fight timu.

Prvu godinu juniori, na do sada najbrojnijem svjetskom prvenstvu, uzdanici trenera Edija Viškovića odradili su odlične borbe. Antonio Jurman u light contactu -57 kg dobrim borbama osvojio je brončano odličje u kategoriji u kojoj je nastupio 31 natjecatelj. Marko Džin je u point fightu -74 kg stigao do plasmana na 9. mjesto među 20 boraca u kategoriji. Marku je pripala čast da kao najbolji mladi borac Hrvatskog kickboxing saveza u prošloj 2017. godini na otvorenju Svjetskog prvenstva nosi Hrvatsku zastavu.

Pulski su borci Džin i Jurman nastupili i u Hrvatskom point fight teamu gdje su posljednjeg dana turnira između 21 ekipe ostvarili plasman na 9.mjesto.

Na ovom kadetskom i juniorskom svjetskom prvenstvu pulske borce vodio je trener Edi Višković, koji je kratko prije najveće svjetske smotre postao i jedan od izbornika Hrvatske kickboxing reprezentacije za tatami discipline (point fight, light conatct, kick light).

Trener Višković nije nezadovoljan nastupom svojih mladih klupskih boraca jer brončano odličje u light contactu Antonia Jurmana i plasman Marka Džina u gornji dio plasmana, kao i Hrvatske ekipe s najmlađim juniorskim borcima turnira ukazuju na svjetlu budućnost pulskog i Hrvatskog kickboxinga. S izbornicima Edijem Viškovićem iz Pule i Željkom Derdićem iz Jastrebarskog na klupi, Hrvatska je reprezentacija osvojila 9 zlatnih, četiri srebrne i trinaest brončanih medalja pa se zajedno s ringovnim disciplinama popela na ukupno visoko 8. mjesto u generalnom plasmanu između 65 zemalja od kojih je najbolja i najbrojnija bila Rusija.