Supetarac Petar Bratulić, član zagrebačkog kluba AK Agram protekli je vikend postao dvostruki prvak Hrvatske na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Petar Bratulić uvjerljivo je pobijedio sve najbolje hrvatske trkače na 3000 m i 5000 m. Obje pobjede su ostvarene s velikom prednosti pred drugoplasiranim trkačima i osvajačima medalja.

Nakon dobro odrađenih ljetnih visinskih priprema, ovo ostvarenje je dobar uvod u predstojeća natjecanja i najavu ostvarenja dobrih rezultata i plasmana.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske se standardno početkom 9. mjeseca već dugi niz godina održava za najbolje mlađe seniore i seniorke (U23) Hrvatske, a tako je i protekli vikend na stadionu Mladosti održano ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Hrvatske.

Na dvodnevnom natjecanju u svim disciplinama održano je preko 300 startova, a ostvareni rezultati dobar su uvod u ovaj drugi dio sezone koji se nastavlja već slijedećeg vikenda Kupom Hrvatske za seniore.

Početkom jeseni nastavit će se atletske aktivnosti s prvenstvom Hrvatske u polumaratonu, cestovnom prvenstvu na 10 km i prvenstvom države u krosu. Najbolji hrvatski trkači nastupit će na Zagrebačkom maratonu i Europskom prvenstvu u krosu.

(iPress)