Nino Serdarušić, 21 godišnji hrvatski tenisač koji je na 29.umaškom ATP turniru Plava Laguna Croatia Open nastupio s pozivnicom direktora turnira Lawrence Frankopana „izdržao“ je samo jedan meč. U prvom kolu bolji od Serdarušića bio njemački tenisač Maximilian Marterer pobjedivši ga, za nešto manje od tri sata igre, sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:3).

Sredarušić je dobro otvorio „igru“ protiv Marterera, 49 igrača na svjetskoj ATP listi i 9 nositelja umaškog turnira, „dobivši“ ga u prvom retu s 6:3. I drugi set Serdarušić je dobro odradio držeći se „egala“ do samog kraja drugog seta kada je izgubio svoj servis što je iskoristio Marterer izjednačivši na 1:1 u setovima.
U trećem, odlučujućem setu za plasman u drugo kolo umaškog Croatia Open turnira,njemački tenisač uzvratio je Serdarušiću za izgubljeni prvi set, dobivši ga s istim rezultatom 6:3.

Drugog dana umaškog ATP turnira Croatia Open nastupit će i drugi hrvatski tenisač Franko Škugor protiv argentinskog tenisača Marca Trungelliti koji je kroz kvalifikacije ušao u glavni turnir. (iPress)