U zajedničkoj organizaciji Košarkaškog saveza Istarske županije i Košarkaškog kluba 'Oliva' Vodnjan, protekle subote, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vodnjan, održan je završni košarkaški turnir u minibasketu za jače skupine, na kojem su osim domaćina Košarkaškog kluba 'Oliva' Vodnjan sudjelovale i ekipe 'Pazin', te pulske 'Stoja' i 'Istra 1981'. Ekipe su se natjecale u kategoriji djece rođene 2007. godine i mlađe.

Nakon odigranih utakmica u kojima se moglo vidjeti vješte mlade košarkaše u veoma zanimljivim košarkaškim akcijama prvo mjesto osvojila je mlada ekipa domaćina, Košarkaškog kluba 'Oliva' iz Vodnjana  koja je u finalnoj utakmici slavila protiv ekipe iz 'Pazina', drugoplasirane momčadi na turniru. Treće mjesto osvojila je ekipa 'Istra 1981' dok je četvrto mjesto pripalo ekipi 'Stoje'.

Po završetku turnira su Robert Fabijanić, tajnik Košarkaškog saveza Istarske županije i Moris Ivančić, predsjednik Košarkaškog kluba 'Oliva' zahvalili svima na sudjelovanju te tom prigodom podijelili ekipama pehare kao i svim učesnicima medalje za sudjelovanje.