Nakon prevaljena 152 kilometra na cestovnoj biciklističkoj utrci 16. Trofeja Poreč, nakon 3,5 sati vožnje od Poreča, u ‘trokutu’ Tar-Labinci-Vranići do cilja u Taru, kojeg je 170 biciklista iz 30 ekipa Europe i svijeta sudionika ovogodišnjeg Trofeja Poreč vozilo u sedam krugova, prvi je ciljnu ravninu u Taru, u finišu s nekoliko metara prednosti pred grupom biciklista, prošao Latvijac Emils Liepins, član ekipe One Pro Cycling iz Engleske čiji je član, Thomas Baylis na Trofeju Umag, voženom prošle srijede, zauzeo drugo mjesto.

Drugo mjesto na Trofeju Poreč osvojio je danski biciklist Kragh Andersen Asbjem, član ekipe Team Virtu Cycling dok je treće mjesto osvoji Srbin Dušan Rajović, član slovenske ekipe Adria Mobil.

Trofej Poreča pobjedniku i drugoplasiranom sudioniku ovogodišnjeg 16. Trofeja Poreč uručio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik, uz asistenciju Ane Boneta iz BK Meridiana Kamen Pazin, organizatora ovogodišnje biciklističke utrke Trofej Poreča koja se boduje u sustavu UCI-ja, dok se treće plasirani Rajović nije pojavio na pobjedničkom postolju.

Ovogodišnji 16. Trofej Poreča, na relativno laganoj stazi, koja od skretanja za Červar Porat, uz ‘uspon’ do Tara nije imala težih zadataka za bicikliste prošao je, uglavnom u u grupnoj vožnji.

Crna točka, ovogodišnjeg trofeja Poreč, bila je u prolazu kroz središte mjesta Tar na mjestu gdje je uska mjesna prometnica pod 90 stupnjeva mijenjala smjer kretanja na kojoj je bilo nekoliko, ‘običnih’ padova biciklista, na sreću bez ozbiljnijih ozljeda i posljedica.

Posljednji krug ovogodišnjeg 16. Trofeja Poreč biciklisti su odpedalirali u kišnim uvjetima što je u dobroj mjeri usporilo kretanje pelotina biciklista koji su od starta u Zelenoj laguni, pedalirali u grupi bez većih pojedinačnih iskakanja i ‘bježanja’ biciklista. (iPress)