Judo klub Istarski borac osvojio je zlato i broncu na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu.  Pulski je klub na natjecanju nastupio sa vrlo mladom ekipom, bez pulske perjanice Dominika Družete, koji još nije dovoljno zaliječio ozljedu gležnja koju ga ometa u nastupima posljednjim mjesec dana. Iako bi i u takvom stanju Družeta vrlo izgledno obranio naslov prvaka u kategoriji do 81 kg, odlučeno je da se ne riskira produžetak rehabilitacije, te je za ovu godinu prepustio hrvatski tron u toj kategoriji.

No i bez Družete u Pulu je stigao naslov državnog prvaka u režiji osamnaestogodišnjeg Roberta Klačara koji je osvojio kategoriju do 66 kg, svladavši u finalu Bernarda Azinovića (Zagreb), velikog favorita i jednog od najboljih hrvatskih judaša. Klačar je pobjedu ostvario već nakon dvanaest sekundi borbe prekrasnim bacanjem za ipon. I do finala je Klačar bio uvjerljiv sa tri sigurne pobjede protiv vrlo neugodnih protivnika.

Broncu je osvojio još jedan pulski mladac Damian Sokolović u kategoriji do 81 kg. Da je to kategorija u kojoj je Istarski borac tradicionalno izuzetno jak pokazuje činjenica da su i u izostanku Družete i Borisa Maurovića, koji se zbog obveza na fakultetu nije uspio pripremiti za nastup, čak četiri pulska borca ostvarila plasman. Sokolović je u prvom kolu poražen od kasnijeg prvaka Dominica Sumpora, a kroz repasaž je stigao do borbe za broncu, svladavši između ostalog i klupskog kolegu Matea Grgorinića, koji je prvi nastup nakon operacije ramena okončao na sedmom mjestu. U borbi za broncu Sokolović je bio bolji od još jednog člana pulskog kluba Antona Rosande, koji je stigao do polufinala, u kojemu je bolji od njega bio Kruno Koren (Pinky Velika Gorica). Rosanda je tako nastup okončao kao petoplasirani, jednako kao i četvrti pulski borac u toj kategoriji Ive Zenzerović, koji je također u prednatjecanju poražen od Korena, a u borbi za drugu broncu od Paula Buterina (Student Split).

Jedini pulski borac koji nije stigao do plasmana je Damjan Milošević kojeg je iz natjecanja u kategoriji do 100 kg izbacio Igor Tihi (Pinky).