Acoustic project gudački orkestar usklopu programa Umag(o) Classica održat će se sutra, u četvrtak 2. kolovoza, u Župnoj Crkvi s početkom u 21 sat.

Nastupit će prve violine: Marco Graziani, Katarina Kutnar, Zvonimir Krpan i Ivan Graziani, zatim druge voline: Davide Albanese, Ivo Jukić i Antonio Palanović, na violama Aleksandar Jakopanec i Tvrtko Pavlin, violončela Zita Varga i Alja Mandič te na kontrabasu i ujedno umjetnički voditelj Dubravko Palanović.

Acoustic project gudački orkestar nastaje suradnjom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića, kao idejnog začetnika i voditelja ansambla, i violinista Marka Grazianija kao koncert-majstora. Već samom načelnom idejom, osim izvođenja standardnih skladbi repertoara gudačkih orkestara (Čajkovski serenada, Mozart divertimento, Grieg-Holberg suita), ansambl želi krenuti i u smjeru inovacije, kako programski tako i izvođački, gdje, kao i bazični oblik ansambla, eksperimentira s raznim stilovima i glazbenim epohama te izvodi i potpuno nova djela, kako hrvatskih tako i stranih autora.

Članovi ansambla su mlađi, već afirmirani glazbenici te u spoju s kreativnim, oni daju snažnu interpretativnu energiju i novi polet ovom projektu.

Cijena ulaznice stoji 40 kuna.

(iPress)