Poziv za iskaz interesa za kupnju nekretnina na području starogradske jezgre Vodnjanštine, koji je raspisao Grad Vodnjan, otvoren je do 15. svibnja 2024. godine.

Veliki je broj gradskih nekretnina u starim jezgrama u lošem stanju, a istovremeno postoji jasna potreba za stambenim prostorima. Pozivom je obuhvaćeno 14 nekretnina u starogradskoj jezgri Vodnjana. Međutim u njemu piše i da zainteresirani građani mogu iskazati interes i za bilo koju drugu nekretninu u starim jezgrama Vodnjana ili Galižane, a za koju imaju saznanja da su u (su)vlasništvu Grada Vodnjan-Dignano i da nisu u posjedu trećih osoba.

Zainteresirani, dakle, mogu iskazati interes i za nekretninu u vlasništvu Grada, a koju koriste, ili za onu nad kojom su u suvlasničkom odnosu s Gradom.

Po zatvaranju poziva 15. svibnja 2024. godine, napravit će se selekcija pristiglih prijava u svrhu pripreme odluke o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina po poticajnom modelu.

Naime, cilj poziva nije samo gradsku imovinu staviti u funkciju i održavati je, već je na prvom mjestu stambeno zbrinjavanje domicilnog stanovništva kao i privlačenja novog stanovništva na područje Grada.

U tu svrhu Grad Vodnjan razrađuje model kojim bi se maksimalno poticalo stranke na ulaganje u nekretnine. Nakon natječaja kupci gradskih nekretnina uknjižili bi se kao vlasnici uz poček plaćanja kupoprodajne cijene na dvije godine. Uvjet je da izvrše ulaganja u određenim rokovima. Poticajna mjera je da im se kupoprodajna cijena umanji za vrijednost ulaganja, čak i u potpunosti, ukoliko su ulaganja jednaka ili veća od kupoprodajne cijene.

Za sve potrebne informacije zainteresirane stranke mogu se obratiti na adresu Grada Vodnjan - Dignano, ili na broj telefona 052/535-967 (u uredovno vrijeme sa strankama). Na taj način mogu i zatražiti razgledavanje nekretnina.

Više o pozivu i na koji način iskazati interese za nekretninu dostupno je na web stranici Grada Vodnjan-Dignano ili na ovom linku. (iPress)