Danas, 25. ožujka 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov upriličili su prijem u Komunalnoj palači za sportsku ekipu Škole za odgoj i obrazovanje Pula povodom izvanrednog uspjeha na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama koje se održalo u Poreču od 18. do 20. ožujka.

Sportska ekipa Škole za odgoj i obrazovanje Pula na prijem je stigla u pratnji trenera Milovana Lazendića i Pavline Miljković te ravnateljice i voditeljice ekipe Višnje Popović.

Na početku prijema gradonačelnik Filip Zoričić čestitao je učenicima i mentorima na postignutim rezultatima te zamolio učenike da se predstave i kažu što su osvojili.

Učenik Patrik Šajfar pohvalio se zlatnim medaljama u disciplinama trčanje i skok u dalj, Luka Sirotić osvojio je srebro u trčanju, dok se Nikolina Lupetina pohvalila srebrom u skoku u dalj i broncom u trčanju. Broncu u pikadu osvojio je David Sandrić, dok su ekipno zlato u štafetnim igrama osvojili Nikolina Lupetina, David Sandrić i Patrik Šajfar.

Izvrsne rezultate u atletici postignuli su i učenici Dino Jerman, Luka Barzelatto, Matea Ujčić i Deny Riminić.

Voditeljica ekipe Višnja Popović nadodala je kako je ovogodišnje prvenstvo okupilo čak 56 ekipa iz škola diljem Hrvatske i jako veliki broj natjecatelja zbog čega su veoma sretni postignutim rezultatima i ponosni na svoje vrijedne sportaše.

Gradonačelnik Zoričić zaključno se zahvalio trenerima i mentorima na velikom trudu i ljubavi koju svakodnevno ulažu u svoj rad.

Podsjetimo, Škola za odgoj i obrazovanje Pula ujedno je i pokretač i organizator natjecanja u sklopu Specijalne olimpijade Hrvatske pod nazivom "Miting u združenoj atletici" koji će se održati 9. i 10. svibnja ove godine na stadionu Veruda. Natjecanje je jedinstveno u svijetu jer ekipu čine sportaši bez teškoća i sportaši s teškoćama, i ono će biti novi izazov za vrijednu ekipu Škole za odgoj i obrazovanje. (iPress)