Pulska Opća bolnica od četvrtka je zabranila sve posjete pacijentima na bolničkim Odjelima, kao privremenu preventivnu mjeru zbog koronavirusa, priopćeno je iz te bolnice.

Na ovu mjeru najveća zdravstvena ustanova u Istarskoj županiji odlučila se, kako su naveli u priopćenju, zbog zaštite bolesnika, a sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja koronavirusa (COVID-19), te prema preporuci Križnog stožera Ministarstva zdravstva.

"Ovo je samo privremena mjera predostrožnosti, a o mogućnosti ponovnih posjeta pacijentima, građani će biti pravovremeno obaviješteni", poručili su iz pulske Opće bolnice.

Ovakve zabrane posjeta nisu rijetke i provode se na kraći period gotovo svake godine, upravo u veljači kada je obično najjača epidemija sezonske gripe i najveći broj oboljelih.

Od ravnateljice pulske Opće bolnice dr. Irene Hrstić doznaje se da su potvrđeni negativni nalazi na koronavirus na za sada dva sumnjiva slučaja u Puli. Naime, 30-godišnja žena koja je u utorak zaprimljena u Općoj bolnici Pula nema koronavirus. Pokazali su to rezultati nalaza iz Zagreba nakon što se žena, koja je prije desetak dana boravila u Italiji, javila u bolnicu s hunjavicom i temperaturom. Žena je otpuštena na kućnu njegu.

(Hina)