Uz navijačku asistenciju brojnih članova obitelji i prijatelja natjecatelja koji su u Zelenoj laguni startali na Poreč Triatlonu, sedmo izdanje plivačko, biciklističko, trčećeg natjecanja, 'izašlo' je u najboljem svjetlu s rekordnim brojem sudionika. 45 natjecateljica, 295 natjecatelja te članovi 61 štafete iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske, sudjelovalo je u jednoj od najljepših triatlon utrka u regiji.

Poreč Triatlon je utrka u srednje dugom triatlonu, a sadrži 1.9 km plivanja, 87 km bicikliranja, te 21 km trčanja.

Plivačku stazu u dužini od 1.9 kilometara, pedaliranja bicikla okolišem Poreča u dužini od 87 kilometara te trčanja četiri kruga stazom u dužini od 21 kilometara, najbrže je prošla u ženskoj konkurenciji Simona Dolonar  Majdič iz Slovenije, članica kluba TK Inles Riko Ribnica, u vremenu 4 sata,34 minute i 42 sekunde.

U muškoj konkurenciji, najbrži je na trasi ovoljetnog Poreč Triatlona bio Matija Meden, član kluba 3KM Maribor, u  vremenu 4sata, 40 sekundi.

U natjecanju štafeta  najbrže su bile ekipe iz Italije a na ovogodišnjom triatlonu nastupio je i paratriatlonac Jan Tomanek iz Češke koji je stazu prošao u vremenu od 4.43.15.

Ova sportska manifestacija je sjajna promocija destinacije Poreča u post sezonskim danima, rekao nam je na ciljnoj ravnini direktor TZG Poreč Nenad Velenik, naglasivši da je Poreč, s jakom infrastrukturom sporta, uz sve kulturne i turističke sadržaje, i grad sporta.  (iPress)