Nažalost, tijekom vrhunca turističke sezone svjedočili smo zabrinjavajućim posljedicama rada ŽCGO Kaštijun.

Nesnosan smrad koji je ''okupirao'' dijelove Pule i okolna mjesta jednostavno ne može proći ispod radara na način da ako ga nitko ne spominje svi će zaboraviti da isti uopće postoji.

Ovo pitanje više nije pitanje turizma i turističke sezone već se nameće najbitnije pitanje, pitanje kvalitete života stanovnika na području Grada Pule i okolnih mjesta koja gravitiraju ka Puli.

Uzimajući u obzir nesnosan smrad, zabrinjavajuća očitanja mjernih stanica, pojavu sitnih lebdećih čestica kao posljedica rada Kaštijuna postavljamo si nevjerojatno pitanje: Zar će u 21. stoljeću stanovnici Pule morati razmišljati o preseljenju svojih obitelji radi katastrofalnog projekta ŽCGO Kaštijun?

Očekivali smo reakciju odgovornih na nastalu situaciju, međutim nažalost nismo je dočekali.

Iz takvog ponašanja možemo zaključiti samo dvije stvari: Pokušaj negiranja problema u maniri ''Carevog novog ruha'' gdje se nitko ne usudi reći – car je gol ili još gora stvar, koju ne želimo niti pomisliti, da apsolutno nikoga nije briga za ovo što se događa jer ionako do izbora ima još 2 godine.

Ponukani ignoriranjem i negiranjem postojanja problema, od strane vladajuće koalicije IDS-a, s radom ŽCGO Kaštijun, klub vijećnika SDP – HSU pokrenuo je inicijativu za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Pule u vezi rada Kaštijuna.

Po Poslovniku o radu Gradskog vijeća grada Pule postoji mogućnost sazivanja sjednice na traženje barem jedne trećine vijećnika te na takav način želimo dovesti odgovorne osobe da informiraju javnost o stanju ŽCGO Kaštijun kada već nisu sami pokazali volju i želju da to učine, u priopćenju navodi Sanja Radolović, predsjednica GO SDP Pula. (iPress)